Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a Ministerului de Interne: Ce a făcut Petre Tobă

cursdeguvernare.ro
petre toba

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a convocat la sediul MAI o ședință operativă, în sistem videoconferință, cu prefecții, șefii structurilor MAI și reprezentanții ministerelor și instituțiilor centrale cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, în contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice care se vor manifesta începând din această seară în 34 de județe din țară.

 

Conform avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în următoarele două zile în țară vor avea loc intensificări ale fenomenelor meteorologice constând în ploi și depășiri ale debitelor cursurilor unor râuri din diverse bazine hidrologice.

 

Astfel, începând de marți 24 mai a.c. de la ora 22.00 și până mâine la ora 15.00 a fost emis Cod Portocaliu de ploi abundente în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov și Sibiu. De asemenea, din această noapte intră în vigoare un Cod Portocaliu de inundații pentru județele Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna și Brașov, atenționările fiind valabile până pe data de 25 mai a.c.

 

În aceste condiții, ministrul afacerilor interne a solicitat prefecților din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice să convoace Comitetele județene pentru situații de urgență și să monitorizeze permanent situația din teritoriu. Totodată, prefecții se vor asigura că la nivelul primăriilor vor fi convocate Comitetele locale pentru situații de urgență și că populația va fi atenționată din timp de posibilele efecte ale ploilor și de riscul de inundații.

 

Ministrul Petre Tobă a anunțat că pentru intervențiile care ar putea fi necesare în sprijinul populației sunt pregătite forțe ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență și ale jandarmeriei. La acest moment sunt pregătiți de intervenție 6.500 de pompieri cu 700 mijloace tehnice. Misiunea prioritară a efectivelor MAI este aceea de salvare de vieți și de limitare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

 

MAI recomandă conducătorilor auto multă prudență în trafic întrucât pe unele artere rutiere se circulă deja în condiții de ploaie. Poliția Rutieră va informa periodic populația despre condițiile de trafic pe principalele artere rutiere din țară.

 

La ședința operativă convocată la sediul MAI au participat reprezentanți ai Administrației Naționale de Meteorologie, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerului Transporturilor.

 

La nivelul MAI situația din țară este monitorizată de către Centrul Național Conducere Integrată care funcționează în regim 24 de ore din 24, se anunță într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.