Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a Senatului: Legea Colectiv, adoptată TACIT! Ce sunt obligați să facă cei care nu au autorizaţii

actionarii_club_colectiv_audiati_la_parchetul_general_06935100

La doi ani de la tragedia de la Colectiv, plenul Senatului a adoptat tacit propunerea legislativă privind apărarea împotriva incendiilor prin care beneficiarii construcţiilor vor fi obligaţi, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, să amplaseze deasupra intrărilor panouri de înştiinţare despre lipsa autorizaţiei.

Senatul a adoptat tacit, luni, propunerea legislativă pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Citește și: Lovitură grea pentru preotul care a bruscat un bebeluș la botez: Poliția i-a deschis DOSAR PENAL! Ce urmează pentru acesta - VIDEO

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari preponderent PMP, dar susţinută de membri ai tuturor partidelor, prevede că, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de realizare şi amplasare a unor panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective.

Potrivit textului legislativ, panourile de înştiinţare vor avea următorul conţinut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb: "acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu”, anunță Mediafax.

Citește și: NEBUNIE - Indicele ROBOR creşte galopant. A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Nerespectarea obligaţiei de realizare şi amplasare a panourilor de înştiinţare în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a legii se sancţionează cu amendă de la 20.000 de lei la 50.000 de lei, se mai arată în proiectul legislativ.

În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.