Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în dosarul Laura Codruţa Kovesi - Antena 3

gadea kovesi

Magistrații de la Curtea de Apel Pitești au amânat pentru la toamnă un nou termen în cazul procesului dintre șefa DNA Laura Codruța Kovesi și jurnaliștii Antena 3.

Un nou termen a fost stabilit pentru data de 9 noiembrie, potrivit Agerpres.

La termenul de miercuri, Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă şi asistată de avocat, în timp ce de cealaltă parte a fost prezent doar jurnalistul Răzvan Savaliuc. 

Şedinţa a început cu o oarecare întârziere, după ce una dintre membrele completului de doi judecători a formulat cerere de abţinere, iar judecătoarea desemnată să o înlocuiască a cerut timp pentru studierea dosarului. 

La instanţă au fost depuse două solicitări de amânare a cauzei. O solicitare a fost formulată de avocatul jurnaliştilor de la Antena 3, care a motivat că a fost citat la sediul DNA într-un alt dosar, iar cealaltă de jurnalistul Radu Tudor, care a susţinut că trebuie să pregătească o emisiune pe care o va realiza în locul unui coleg.

Iohannis NU renunță! Luptă pe toate fronturile pentru a-și recupera casa din Sibiu


Avocata Laurei Codruţa Kovesi a calificat cele două solicitări ca fiind încercări de tergiversare. Ea a spus că motive de amânare ar putea fi găsite la orice termen, însă ea şi clienta sa vor fi mereu prezente şi vor cere respingerea cererilor ca inadmisibile. 

În schimb, Răzvan Savaliuc a susţinut că se impune amânarea cauzei, pentru respectarea dreptului la apărare al tuturor părţilor. El a apreciat că avocatul care nu s-a putut prezenta la proces nu poate fi acuzat că încearcă să tergiverseze judecarea cauzei, în condiţiile în care a fost citat chiar în aceeaşi zi de un procuror aflat în subordinea Laurei Codruţa Kovesi. 

După deliberări, instanţa a admis cererea de amânare depusă de avocatul aflat în imposibilitate de a se prezenta la instanţă, urmând să i se pună în vedere ca la următorul termen să ia măsuri pentru a evita repetarea situaţiei. În schimb, cererea de amânare formulată de jurnalistul Radu Tudor a fost respinsă ca nefondată.

Dezvăluiri SENZAȚIONALE din dosarul DIPI: Gabriel Oprea a fost interceptat de SRI

În octombrie anul trecut, prin sentinţă a Tribunalului Bucureşti, Antena 3 şi jurnaliştii Mihai Gâdea (directorul postului), Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică au fost condamnaţi la plata a 250.000 de lei, daune morale. Kovesi solicitase daune de un milion de lei. În plângerea formulată, aceasta susţinea că în emisiune au fost prezentate fapte şi făcute afirmaţii mincinoase care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus atingere demnităţii sale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.