Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în privința patronului 'Adevărul'. Ce au decis magistrații

ebihoreanul.ro
justitie

Omul de afaceri Cristian Burci şi alţi patru inculpaţi din dosarul instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Olt, privind devalizarea societăţii Romvag Caracal, rămân sub control judiciar după ce magistraţii Tribunalului Olt au respins, vineri, o plângere împotriva ordonanţei procurorului prin care a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de cinci persoane inculpate în această cauză, informează agerpres.ro

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au prelungit pentru o perioadă de 60 de zile, printr-o ordonanţă emisă pe 19 octombrie, măsura controlului judiciar faţă de Cristian Burci, Vilson Stancu, Denisa Turcu, Clara Clementina Gheocov şi Ion Dinoiu.

Statul Islamic recurge la metoda supremă: MII de FEMEI și COPII sunt răpiți și folosiți ca scut


Cristian Burci a contestat măsura controlului judiciar la Tribunalul Olt, instanţă care, vineri, în Camera de consiliu, a decis să respingă plângerea. 

"Respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul Burci Cristian Ionel împotriva ordonanţei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă I.C.C.J. - D.I.I.C.O.T - Biroul teritorial Olt emisă la data de 19 oct. 2016 în dosarul nr. 25D/P/2014. Obligă pe acest inculpat la plata sumei de 100 lei către stat cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă", se arată în soluţia postată vineri seara pe portalul instanţei. 

Cristian Burci, Vilson Stancu, Denisa Turcu, Ion Dinoiu şi Clara Clementina Gheocov se află sub control judiciar începând din data de 28 aprilie. Pe 27 aprilie, ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Olt într-un dosar privind devalizarea societăţii Romvag Caracal. 

Cristian Burci este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Ambasadorul SUA, gest IMPRESIONANT la un an de la tragedia #Colectiv


Denisa Turcu este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la evaziune fiscală. 

Clara Clementina Gheocov este acuzată de aderare la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Fostul director Romvag Caracal, Ion Dinoiu, este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală. Vilson Stancu a fost acuzat de aderarea la un grup infracţional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. 

Procurorii DIICOT au susţinut că grupul infracţional condus de Cristian Burci a devalizat Romvag Caracal printr-un mecanism tip suveică, acesta constând în împrumuturi acordate unor firme controlate tot de omul de afaceri şi care nu au mai fost niciodată returnate, dar şi prin vânzarea de vagoane în străinătate, folosind intermediari. Procurorii mai susţin că grupul infracţional condus de Cristian Burci a reuşit să distrugă în totalitate fabrica de vagoane de la Caracal, care a ajuns ca, de la o societate cu aproximativ 4.000 de angajaţi, să rămână doar cu o clădire de câţiva zeci de metri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.