Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent a lui Cioloş în privinţa miniştrilor săi: Ce i-a pus să semneze

dacian ciolos birou

Decizie fără precedent luată de Dacian Cioloş în privinţa miniştrilor săi. Noul premier i-a pus pe membrii noului cabinet să semneze pe proprie raspundere ca nu sunt corupti, traseisti, comunisti sau agenti infiltrati

Ministrii Cabinetului Ciolos au semnat pe proprie raspundere, joi, in prima sedinta de Guvern, declaratii de integritate ce contin criterii clare propuse de 35 de organizatii nonguvernamentale, asumandu-si astfel ca nu sunt implicati in cazuri de coruptie, potrivit ONG-ului Romania Curata.

Citeşte şi: Francezii radicali încep războiul cu jihadiştii: Vor decapitarea ISIS

"Romania Curata a reusit sa-i convinga pe toti ministrii Cabinetului Ciolos sa semneze pe proprie raspundere declaratii de integritate ce contin criterii clare propuse de 35 de organizatii nonguvernamentale. Declaratiile de integritate au fost semnate joi, la prima sedinta de guvern condusa de Dacian Ciolos, acest subiect figurand pe ordinea de zi", arata comunicatul de presa remis de Romania Curata.

Fiecare ministru si-a asumat prin semnarea Declaratiei de Integritate ca nu este implicat in comiterea de infractiuni sau cazuri de coruptie, nu a fost condamnat si nici nu este trimis in judecata pentru astfel de fapte, ca nu este si nu a fost implicat in obtinerea unor avantaje (ne) patrimoniale nejustificate si nici in cazuri de conflict de interese, anunţă ziare.com.

De asemenea, ministrii au declarat pe proprie raspundere ca nu au fost implicati in migratii politice/traseism, nici in comportamente de incalcare a moralei publice in exercitarea unor functii publice, ca nu au ocupat functii de conducere in Partidul Comunist Roman, ca nu facut parte din Securitate si nici nu a colaborat sau colaboreaza cu actualele servicii secrete.

Citeşte şi: Pleșu luat la țintă: NU l-au deranjat înjurăturile lui Băsescu, dar îl deranjează tinerii jurnaliști

Membrii Cabinetului Ciolos au precizat, cunoscand prevederile legale privitoare la falsul in declaratii, ca nu au "promovat si nu promoveaza un discurs discriminatoriu, bazat pe ura".

Potrivit sursei citate, "Romania Curata" a luat act de aceste declaratii si va sesiza autoritatile in drept in cazul in care constata ca aceste criterii nu au fost, in fapt, indeplinite.

Avand in vedere ca fiecare membru al Executivului a declarat ca are cunostinta despre prevederile legale privitoare la falsul in declaratii si cele privitoare la efectele legale (penale si civile) ale falsului in declaratii, Romania Curata a luat act de aceste declaratii si va sesiza autoritatile in drept in cazul in care constata ca aceste criterii nu au fost, in fapt, indeplinite", mai arata comunicatul de presa.

Indeplinirea criteriilor de integritate au fost solicitate de 35 de ONG-uri printr-o scrisoare adresata presedintelui Klaus Iohannis inaintea desemnarii si numirii noilor ministri.

Vezi și: Ciutacu, replica pentru Plesu: Iar n-are loc de mine filosoful glossy

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.