Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent în politica românească: Referendum pentru familie în USR

www.realitatea.net
vot, referendum

Viitorul referendum național pe tema familiei este prefațat de un alt referendum pe aceeași temă, în interiorul Uniunii Salvați România. USR devine astfel primul partid parlamentar care organizează un referendum inter pe o temă de actualitate.

Uniunea Salvați România va organiza, în perioada 7-13 august, primul referendum intern pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție.

Referendumul statutar a fost declanșat de peste 200 de membrii USR, semnatari ai unei inițiative USR Suceava. „USR este un partid modern, care încurajează democrația participativă, atât în interior, cât și în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influența deciziile organelor de conducere și de a participa la stabilirea direcției partidului”, se precizează într-un comunicat al USR.

După finalizarea referendumului se va organiza și congresul pentru alegerea unui nou președinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan. Președinte interimar al partidului va fi în această perioadă Elek Levente, vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la ultimul congres. În data de 17 iunie este convocat și se va desfășura Comitetul Politic al USR pentru dezbaterea situației curente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.