Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie importantă în Sectorul 4 din București: S-a decis să se stopeze închiderea unei grădinițe

gradinita

Decizie importantă a Consiliului Local al Sectorului 4. S-a decis stoparea închiderii unei grădinițe importante din sector.

"Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 4 s-a aflat, în sedința din 29 iulie 2016, pe lângă multe alte proiecte de maxim interes pentru organizarea primăriei și a instituțiilor din subordinea Consiliului Local și un proiect prin care se cerea extinderea unui protocol între proporietarii unui spațiu și Primăria Sector 4, un spațiu în care funcționează grădinița grădiniței “Scufița Roșie” , o instituție public de învătământ cu peste 100 de copii care beneficiază de serviciile educaționale.

Povestea pe scurt a acestei grădiniței (o poveste mai puțin plăcută) începe cu o retrocedare a unei clădiri de pe strada Cuza Vodă către anumite perosane care se pare ca aveau acest drept. “Se pare” este folosit acum pentru că experiența celor 25 de ani de haos administrativ - intenționat - în privința retrocedărilor , ne-au demostrat că nu mai putem fi siguri de nimic. Noii proprietari aleg să colaboreze cu administrația locală Sector 4 și oferă spre închiriere spațiul pentru ca grădinița să existe în continuare acolo.

După negocieri, hotărâri de consiliu, alte negocieri și alte multe acte administrative, pe ordinea de zi a ședinței CL4 apare prelungirea protocolului de închiriere a spațiului și pentru anul 2017.

Imediat în ședințele comisiilor de specialitate ale consiliului local se iscă adevărate lupte și dispute animate de consilierii locali PNL și USB, care reclamă “mangla” plății unei sume de 14000 lei/lună pentru spațiul de 700 mp construcție + curte din zona Budapesta-Cantemir (lângă Piața Unirii).

Nimic neobișnuit! Poate suma e mare, poate e mică, poate clădirea nu este bună, poate și iar poate.

Ideea consilierilor menționați mai sus era simplă. Să se renunțe la acest contract, să se găsescă alt spațiu și gata! Perfect s-ar putea spune!

Din nefericire pentru consilierii PSD, care în număr mare nu erau prea lămuriți, unii susținând că nu trebuie aprobat protocolul (fact care denotă fie o lipsă de interes politic și administrativ, fie că sunt în vacanță pe plan mental), se risca încetarea activității UNITĂȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT, astfel încât cei 100 + de copii din septembrie nu mai aveau unde să se întoarcă din vacanță!

Prin vocea consilierului PPU Ioan Gâf-Deac s-a reușit introducerea procedurii votului nominal pentru proiectul de hotărâre, fapt care i-a alertat pe consilierii locali, care au votat proiectul (cu excepția celor de la Uniunea Slavați Bucurștiul) .

Raționamentul expus de reprezentantul PPU a fost acela că indifernet de părerea unora sau altora despre valori, sume, termene și condiții contractuale, dacă nu se aporba proiectul grădinița nu putea începe activitatea în septembrie, chiar dacă se găsea în regim de urgență un alt sediu, din rațiuni care țin de procesul de autorizare a activității educaționale de către Angenția Română pentru Acreditare a Învățământului Preuniversitar (ARACIP), inspectorat școlar, celelalte autorități obligate șă avizeze și să autorizeze respectiva activitate.

Din dorința de a “da bine la partid” se risca închiderea unității, iar propunerea PPU a salvat ziua, trezindu-i la realitate pe “luptătorii de pe baricade” care au înțeles că prin votul nominal vor putea fi arătați și numiți în fața comunității locale pentru decizia lor!

S-a hotărât astfel că se prelungește funcționarea grădiniței “Scufița Roșie” formându-se totodată o comisie de consilieri care să analizeze găsirea unor soluții de spațiu mult mai bun, astfel încât o eventuală mutare să nu afecteze deloc procesul educațional.

Prin strategia politică adoptată, Partidul Puterii Umaniste, prin echipa condusă de Cristian Popescu Piedone, a demostrat că luptă pentru cei mulți, pentru normalitate , pentru cei care nu își permit să-și ducă copii la grădinițe private, că lupta împotriva politicianismului ieftin și a pseudo-interesului unor formațiuni politice pentru comunitatea locală (se pare că exista în speța “Scufiția Roșie” interese imobiliare pentru mutarea grădiniței în alte spații ).

Astăzi lupul a ieșit cu coada între picioare, iar Scuțița Roșie își continuă drumul prin pădurea plină și de uscături dar unde se găsesc și cel puțin 3 vânători abili și drepți!", se anunță într-un comunicat de presă al PPUSL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.