Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie istorică: Ferrari se desparte de Fiat

Producătorul italian de mașini de lux Ferrari se desparte de firma mamă, grupul Fiat-Chrysler. Decizia a fost luată de conducerea Fiat, urmând ca o parte din acțiunile Ferrari să fie listată la bursă.

Continuă schimbările masive pentru Ferrari, după demisia lui Luca di Montezemolo. Fiat, care a preluat anul acesta grupul american Chrysler, formând Fiat Chrysler Automobiles, a hotarât ca Ferrari să se rupă de compania-mamă și să formeze o nouă entitate, potrivit Digi24. 10% dintre acțiunile acesteia vor fi vândute la bursa în Statele Unite și posibil și pe o bursă europeană. Restul de 90% vor fi împărțite acționarilor Fiat Chrysler Automobiles.
Mutarea este cea mai recentă dintr-o serie menită să repoziționeze grupul Fiat și este privită de presa de specialitate drept o măsură de protejare a prestigioasei mărci sport. Asta deoarece Fiat, acționar majoritar al Ferrari din 1969, a preluat un Chrysler plin de datorii. Mai mult, dincolo de problemele financiare, imaginea grupului a fost afectată de un studiu recent care plaseaza marca Fiat pe ultimul loc în privința fiabilitații și Chrysler pe locul 22 din 28.
Directorul de calitate al Chrysler a demisionat în urma raportului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.