Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ISTORICĂ: Se reface legătura pe Bega între România şi Serbia. Contract de 14 milioane de euro

bega vaporas

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Consolidarea și reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega”, prin care sunt alocate aproximativ 14 milioane euro fonduri pentru consolidarea și reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega.

Vezi şi: Klaus Iohannis, lovitură pentru Kovesi: O obligă să meargă la audieri în Parlament

Prin acest parteneriat, părțile română şi sârbă şi-au propus să dezvolte infrastructura transportului de navigaţie pe Canalul Bega, care va redeveni astfel navigabil, aşa cum era el cunoscut înainte de 1958, când circulația pe canal în sectorul românesc a fost închisă.

Potrivit ministerului, proiectul este cofinanțat din fonduri europene în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și va fi derulat, în România, de către Administraţia Bazinală de Apă Banat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş. De rezultatele sale vor beneficia, în anii următori, 470.000 de cetățeni din zona Canalului Bega, precum și cei 280.000 de turiști care tranzitează anual zona respectivă.

Vezi și: CUTREMUR în PSD: s-a format NUCLEUL anti-Dragnea și anunță lansarea unui nou proiect

În proiect sunt incluse, printre altele, reconstrucția instalațiilor în complexele hidrotehnice Srpski Itebej și Klek din Vojvodina, amenajarea unor piste de biciclete de-a lungul canalului, pe o lungime de 30 km, construirea unui doc plutitor în orașul Zrenjanin, precum și reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sînmihaiu Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.