Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie luată de procurorii DNA: 10 persoane sunt vizate de ultima acțiune

DNA 1

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Costel Adrian Anton, la data faptelor agent principal de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, în prezent delegat la aceeaşi instituţie, pentru mai multe fapte de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu.

În dosar, au fost deferiţi justiţiei: în stare de arest la domiciliu - Ilie Cristian Filip, în stare de arest la domiciliu, la data faptelor comisar de poliţie la SPCRPCÎV Neamţ, în prezent detaşat la serviciul similar din Covasna, pentru cinci infracţiuni de luare de mită, sub control judiciar - Gabor Koter şi Elemer Laszlo Gal, instructori auto, pentru complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă, în stare de libertate - Gyula Nagy, Mihai Constantin Striblea, Ciprian-Ştefan Colţ, Marius Lucian Dinco, Istvan Finta Jeno şi Remus Istrate, pentru dare de mită.

Citește și: Cozmin Gușă dă vești proaste pentru PNL și PSD

Potrivit unui comunicat, în perioada 25 ianuarie - 28 aprilie, Filip şi Anton, având atribuţii pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică şi practică pentru obţinerea permisului de conducere, atât singuri, cât şi împreună, au pretins şi primit de la diferiţi candidaţi printre care şi Nagy, Striblea, Colţ, Dinco, Finta şi Istrate, sume cuprinse între 100 lei şi 1.000 euro şi alte foloase necuvenite.

"În acelaşi context, în perioada 7 martie - 20 aprilie, Costel Anton, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea. Sumele de bani au fost remise celor doi inculpaţi atât personal, cât şi prin intermediul inculpaţilor Koter şi Gal, instructori auto la o şcoală de şoferi", susţin procurorii.

Citește și: Gestul a două prezentatoare face înconjurul lumii: Ce au arătat, în direct / VIDEO

DNA precizează că, în perioada 22 februarie - 21 aprilie, Koter şi Gal au pretins de la mai mulţi candidaţi sume cuprinse între 4.200 lei şi 1.500 euro, promiţându-le că-i vor ajuta să promoveze probele pentru obţinerea permisului de conducere, în acest sens susţinând că au influenţă asupra unor examinatori din cadrul SPCRPCÎV Covasna.

"În perioada 25 ianuarie - 18 aprilie, Costel Anton, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi dispoziţiile legale privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere prin indicarea în cazul a şapte candidaţi a răspunsurilor corecte la unele întrebări din testul de examinare. Prin această conduită infracţională a fost creată o vătămare a intereselor legitime ale Direcţiei Regim Permise din Ministerul Afacerilor Interne concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit persoanelor menţionate prin obţinerea permiselor de conducere fără a deţine cunoştinţele teoretice minime necesare, stabilite de legislaţia în vigoare", se mai spune în comunicat.

Citește și: Dr. Dre a fost încătușat de poliție: S-a bătut cu un șofer pe care l-a amenințat cu pistolul / VIDEO

În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi sume de bani ce aparţin inculpaţilor Anton, Filip, Koter şi Gal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Citește și: Practicile sexuale bizare care au șocat lumea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.