Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie-fulger în Senat despre ARESTĂRILE cerute de DNA

senat-vot

PSD și PNL au anunțat, luni, in plenul Senatului, ca sustin modificarea Regulamentul Senatului (art.173) in sensul in care majoritatea necesara incuviintarii cererii de retinere si arestare a unui senator sa se faca in acord cu Constitutia Romania (art.76), adica cu majoritatea senatorilor PREZENTI si nu a tuturor senatorilor.

Propunerea a fost facuta din partea PSD de catre liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, iar din partea grupului PNL de catre senatorul Tudor Barbu, care a precizat ca modificarea a fost discutata si aprobata in sedinta grupului PNL din Senat.

Comisia de Regulament urmeaza sa discute marti acest subiect si sa propuna plenului Senatului modificarea Regulamentului Senatului dar si a Statutului senatorilor si deputatilor.

REGULAMENTUL SENATULUI prevede la art.173 ca "Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi".

CONSTITUTIA prevede la articolul 72, alin. 2 ca "Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră"

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.