Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie nemaiîntâlnită după doborârea avionului în Ucraina

avion mala

Duminică, Malaysia Airlines a anunţat că revizuirea de către Guvernul de la Kuala Lumpur a viitorului companiei va fi accelerată după prăbuşirea zborului MH17 cu 298 de persoane la bord, în Ucraina, dar a refuzat să comenteze în legătură cu ce va conţine aceasta.

Dispariţia zborului MH370 cu 239 de persoane la bord în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing a avut un impact negativ asupra vânzării de bilete, iar compania ar putea să se confrunte cu o situaţie similară după tragedia din Ucraina.

Potrivit unei surse apropiate de Malaysia Airlines, Guvernul ar avea în vedere schimbarea numelui companiei fondate în 1947, dar nicio decizie nu a fost luată pentru moment. O altă persoană familiară cu situaţia a avertizat că schimbarea numelui ar putea să nu fie chiar atât de simplă, deoarece economia Malaeziei este construită parţial pe turism, iar în acest context este important pentru compania aeriană să poarte numele ţării.

După pierderea MH17, Malaysia Airlines a declarat că pasagerii care vor să îşi anuleze rezervările făcute până în decembrie pot obţine contravaloarea lor atât timp cât solicită acest lucru până la 24 iulie. Potrivit sursei citate de Financial Times, doar câteva persoane au optat pentru această variantă.

Malaysia Airlines s-a alăturat altor companii, precum şi Asociaţiei pentru transport aerian, care cer revizuirea reglementărilor privind survolarea zonelor de război.

Înainte de prăbuşirea MH17, autorităţile ucrainene permiseseră survolarea estului Ucrainei, unde aveau loc lupte intense între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.