Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ a Rusiei: Ce LOVITURĂ a dat Moscova Consiliului Europei

rusia ue

Rusia a informat vineri Consiliul Europei că îşi suspendă participarea la bugetul organizaţiei paneuropene, în cel mai recent episod al fricţiunilor între Moscova şi cea mai mare instituţie care apără şi promovează democraţia şi drepturile omului pe continent, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse, ministrul de externe Serghei Lavrov l-a informat pe secretarul general al organizaţiei de la Strasbourg, Thorbjorn Jagland, că Rusia 'nu va mai contribui la bugetul Consiliul Europei până la restabilirea totală a drepturilor delegaţiei ruse'.

Citește și: ȘOC în Franța: Marine Le Pen a fost pusă SUB ACUZARE

Într-un alt comunicat, diplomaţia de la Moscova a denunţat 'degradarea situaţiei' în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) şi 'campania de persecuţie frenetică' împotriva membrilor unor delegaţii care încearcă normalizarea relaţiilor cu Rusia.

Celor 18 deputaţi care reprezintă la APCE Federaţia Rusă li s-a ridicat dreptul de vot în aprilie 2014, ca sancţiune după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către acest stat.

În replică, delegaţia rusă boicotează lucrările Adunării, la care nu a mai participat de peste trei ani, anunță Agerpres.

Citește și: Papa Francisc începe războiul total împotriva pedofililor din Biserică. A DEMIS un înalt responsabil

Comunicatul Moscovei precizează totuşi că, 'în acelaşi timp, Federaţia Rusă îşi continuă activitatea semnificativă în Consiliul Europei'.

APCE nu dispune de putere legislativă, dar are ca misiune favorizarea dialogului, mai ales în materie de democraţie şi drepturi ale omului. Cei 318 membri ai Adunării, proveniţi din parlamentele naţionale ale celor 47 de state membre, se reunesc în patru sesiuni plenare pe an la Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.