Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală a Turciei: Va desfăşura poliţişti înarmaţi la bordul curselor aeriene

yenisafak.com
explozie bomba turcia

Turcia va desfăşura personal de securitate înarmat la bordul avioanelor care vor avea ca punct de plecare sau ca destinaţie această ţară, o măsură ce vizează să prevină eventuale atacuri teroriste, a informat joi cotidianul Habertürk, preluat de Hürriyet şi de agenţia Xinhua. Potrivit unei legi adoptate recent de parlamentul turc, acest personal va fi format din angajaţi ai Ministerului de Interne, inclusiv poliţişti, care vor primi o instruire specială, conform Agerpres.

Cel puţin un astfel de poliţist se va afla la bordul zborurilor considerate cu risc crescut. Ei vor sta pe rândurile din spate ale avionului şi vor fi îmbrăcaţi în haine civile, care nu le vor lăsa armele la vedere. Potrivit Habertürk, Ministerul de Interne va permite prezenţa de personal de securitate străin înarmat la bordul avioanelor civile cu destinaţia Turcia, cu condiţia reciprocităţii.

Conform unor surse citate de Habertürk, noile reglementări ţin cont de criteriile şi regulile stabilite de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO). 'Există reglementări internaţionale precise ale ICAO în acest domeniu, iar noile prevederi din Turcia au fost elaborate în conformitate cu acestea', au indicat sursele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.