Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ luată de Vladimir Putin: Armata e direct vizată de ultima mutare a președintelui

Alexei Nikolsky/Tass
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri reducerea bugetului apărării în anul 2018, dar susţine că această diminuare nu va afecta planurile de reînzestrare a forţelor armate şi marinei cu echipamente noi, relatează portalul newsru.com.

Putin a făcut o declaraţie în acest sens la o întrevedere la reşedinţa sa din afara Moscovei, Novo-Ogariovo, cu Vladimir Vasiliev, preşedintele grupului parlamentar al Rusiei Unite din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus). Stenograma acestei discuţii a fost publicată pe site-ul Kremlinului.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

"În sesiunea de toamnă va trebui să lucrăm la Legea bugetului. Ne aşteaptă multă muncă şi vom discuta în mai multe rânduri despre toate aceste" reduceri, a spus Vladimir Putin.

În acest context, preşedintele rus a subliniat că "economii semnificative urmează să se facă în bugetul pe anul viitor" prin reducerea "unor articole din bugetul pentru apărare".

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

"Acest lucru nu va afecta însă planurile noastre de reechipare a armatei şi marinei ", a spus preşedintele rus, adăugând că "toate comenzile angajate de stat pentru înzestrarea armatei vor fi executate". Urmează să fie elaborat un nou plan de înzestrare a armatei, a adăugat şeful statului rus.

Potrivit presei ruse, mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru dezvoltarea economică, sfera socială, sănătate, creşterea salariilor în special în sectorul public. Putin a dispus guvernului încă din luna mai indexarea salariilor pentru anumite categorii de bugetari.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Autorităţile ruse şi-au planificat să reducă cheltuielile din domeniul apărării de la 4,7% din PIB în 2016 la 2,9% din PIB în 2019, potrivit News Rambler Service.

În timpul conferinţei de presă anuale, Putin a declarat că "vom intra în această nişă de 2,8% şi ne vom menţine la acest nivel în următorii ani".

Citește și: Mesaj de ultimă oră al premierului Mihai Tudose

Rusia cheltuieşte "prea mult" pe apărare şi aceste costuri vor fi reduse în următorii ani, a recunoscut recent preşedintele Putin, într-un film documentar realizat de cunoscutul regizor Oliver Stone, prezentat la începutul lunii iunie de reţeaua americană Showtime. "Vom reveni treptat la 2,7-2,8% din PIB în următorii trei ani", a indicat Putin.

În 2016, ziarul economic Vedomosti a relatat despre o propunere a Ministerului de Finanţe de a reduce cheltuielile de apărare cu 6% în următorii trei ani.

Citește și: Vești MARI despre economia România! Ce creștere puternică a înregistrat în 2017

Ales în funcţie pentru prima oară în urmă cu 17 ani, Vladimir Putin (64 de ani) nu a anunţat încă dacă va candida pentru un nou mandat de şase ani în alegerile prezidenţiale din martie viitor.

Putin a efectuat două mandate prezidenţiale consecutive de patru ani, între 2000 şi 2008, după care a devenit prim-ministru până în 2012, iar apoi din nou preşedinte. Ulterior, Constituţia rusă a fost amendată pentru a permite şefului statului să deţină mandate de şase ani.

Citește și: S-a aflat! Ce schimbare de proporții face Telekom în luna septembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.