Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ŞOC la nivel mondial: Mișcarea femeilor care protestau GOALE s-a DIZOLVAT / VIDEO

hepta
Femen Madrid 3

Decizie şoc la nivel mondial. O mişcare radicală şi-a anunţaz dizolvarea. Anunţul a fost făcut chiar de către fondatorul organizaţiei. Mișcarea feministelor radicale FEMEN și-a încetat existența, a anunțat una din fondatoarele organizației.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, FURIBUND la adresa unor televiziuni și jurnaliști: Pe cine a luat la țintă / VIDEO

Una din fondatoarele Mișcării FEMEN a declarat că această organizație nu mai există din 2015, iar acțiunile care mai au loc în prezent poartă un caracter pur individual, anunță RIA Novosti. Organizația, care devenise cunoscută prin scandaluri și acțiuni provocatoare, cum ar fi "proteste topless", a fost fondată în Ucraina. În 2012 mișcarea a fost înregistrată în Franța, fiind înființate filiale în mai multe state europene. „FEMEN nu mai există. Totul s-a încheiat în 2015. Toți membrii s-au despărțit ca niște „corăbii în mare". Echipa care era pe vremuri nu mai există, a declarat Iana Jdanova, fondatorul mișcării, într-un interviu oferit publicației Apostrof, citat de sputnik.md.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a DEZLĂNȚUIT la Palatul Cotroceni: ATAC DEVASTATOR la adresa politicienilor / VIDEO

Printre motivele dizolvării mișcării, Jdanova a numit "neînțelegerile din cauza voinței de putere și bani". "Acțiunile care mai au loc în Ucraina și în lume poartă un caracter formal", a mai adăugat aceasta. "Se întâmplă lucruri stranii. Fiecare imită existența unei activități. În Spania, Franța și chiar în Ucraina au rămas câteva tinere sub conducerea Annei Guțol", afirmă fondatoarea mișcării, menționând că "sistemul și conceptul inițial nu mai există". „Ne-am mutat în Franța, iar FEMEN a mai existat doi ani, după care totul a început să se destrame", a conchis Jdanova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.