Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie-supriză în cazul irakianul care a ajutat cinci terorişti Al-Qaida să intre în România

libertatea.ro
terorist al-qaida

Irakianul Al Dulaimi A.A. Mohamad, condamnat în 2014 de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare pentru că a ajutat cinci terorişti Al-Qaida să intre în România, a primit o veste bună de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii i-ar redus pedeapsa cu trei ani şi şase luni.

MINUTA: Admite apelul declarat de inculpatul Al Dulaimi Loay Ali Asae (..) alias Al Dulaimi Ali Asae Mohamad , împotriva sentinţei penale nr. 283 F din 09 octombrie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală. Desfiinţează sentinţa penală apelată, numai cu privire la pedeapsa principală aplicată, pe care, prin reţinerea disp.art.19 din Legea nr.682/2002 modificată, o reduce de la 7 ani închisoare, la 3 ani şi 6 luni închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei care nu sunt contrare prezentei. Constată că inculpatul s-a aflat în executarea unei pedepse cu închisoarea aplicată în altă cauză, până la data de 02 aprilie 2015. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea apelului declarat de inculpat rămân în sarcina statului. Onorariul pentru apărarea din oficiu a inculpatului apelant, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 25 lei se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariile pentru interpreţii de limbă arabă şi limbă bulgară, se plătesc din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă.

***

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost reţinut în decembrie 2011, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de săvârşirea infracţiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Potrivit anchetatorilor, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi false şi prin intermediul a patru societăţi comerciale, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a cinci cetăţeni irakieni căutaţi pentru săvârşirea sau sprijinirea de acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste Al Qaeda în Irak.

"În baza art.33 alin.2 lit.a din Legea nr.535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, modificată prin Legea nr.187/2012, cu aplicarea art.35 alin.1 Noul Cod penal condamnă pe inculpatul AL DULAIMI ALI ASAE MOHAMAD la pedeapsa închisorii de 7 ani pentru săvârşirea infracţiunii de înlesnirea trecerii frontierei a unei persoane care a participat sau a comis acte de terorism, în formă continuată. În conformitate cu art.67 alin.2 Noul Cod penal cu referire la art.66 alin.1 lit.c Noul Cod penal, interzice inculpatului dreptul de a se afla pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale", se arată în decizia instanţei.

În mod concret, cetăţeanul irakian condamnat a sprijinit intrarea pe teritoriul statului român a cetăţenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohamed Dhuyab, Omar Kh. Assey şi Mutasier KH. Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei Al Qaeda în Irak.

DIICOT preciza că Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, constând în aceea că, împreună cu alte persoane, a facilitat intrarea, şederea sau tranzitarea României, a peste 250 cetăţeni irakieni, fiind condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare.

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se afla în mod ilegal pe teritoriul statului român, deşi prin dispoziţia organelor legale a fost declarat indezirabil în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.