Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație cutremurătoare făcută de Stephen Hawking: 'Ăsta poate fi cel mai rău lucru care s-a întâmplat omenirii'

agerpres
Stephen Hawking

Stephen Hawking a atras atenția asupra inteligenței artificiale și a roboților, despre care spune că 'pot fi folosite în beneficiul societății, pentru a reduce sărăcia și a trata boli, însă trebuie să fim conștienți de pericole'. Omul de știință britanic, diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică pe când avea 21 de ani, spune că tehnologia poate transforma fiecare aspect al vieții noastre, însă a avertizat că inteligența artificială poate pune noi provocări.

''Dezvoltarea inteligenței artificiale poate fi cel mai bun lucru sau cel mai rău care s-a întâmplat omenirii'', a spus Hawking, într-un videocall, în cadrul ceremoniei de deschidere a Web Summit, cel mai important congres din Europa dedicat noilor tehnologii, la care sunt așteptate să participe 60.000 de persoane, anunță Agerpres.

Citește și: Începe DEZASTRUL în Orientul Mijlociu: Arabia Saudită a luat decizia FĂRĂ PRECEDENT de a-și BOMBARDA propria ambasadă din Yemen

''Trebuie doar să fim conștienți de pericole, să le identificăm și să folosim cele mai bune practici și tehnici de management pentru a ne pregăti din timp să facem față efectelor acestora''.

Comentariile lui Hawking vin pe fundalul unei dezbateri aprinse despre avantajele și dezavantajele inteligenței artificiale, sintagmă folosită pentru a descrie mașinării, operate de un cod, capabile să învețe.

Antreprenorul din Silicon Valley, Elon Musk, directorul companiei Tesla Inc care produce mașini electrice și al companiei SpaceX, a avertizat că inteligența artificială este o amenințare la adresa existenței umanității.

Pe de altă parte, cofondatorul Microsoft Bill Gates, a declarat într-un interviu publicat recent în WSJ Magazine, că nu sunt motive de îngrijorare.

Hawking spune că fiecare dintre noi avem un rol în a ne asigura că generația de astăzi și cea viitoare sunt implicate în studiul științei de la o vârstă fragedă pentru a crea ''o lume mai bună pentru întreaga umanitate''.

Citește și: Rusia vorbește despre RĂZBOI: Anunț pentru statele baltice

''Trebuie să ducem învățarea peste nivelul discuției teoretice despre cum ar trebui să fie inteligența artificială și să acționăm pentru a ne asigura că va fi așa cum vrem noi'' a spus Hawking, care poate comunica cu ajutorul unui mușchi din obraz conectat la un senzor și la un sistem de voce computerizat.

''Aveți cu toții posibilitatea de a lărgi orizonturile a ceea ce este permis sau prevăzut și puteți gândi îndrăzneț. Suntem în pragul unei minunate lumi noi. Este un loc palpitant, dar și periculos, iar voi sunteți pionierii acestei lumi'', a spus omul de știință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.