Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație șocantă din Coreea de Nord: Cine vrea ca SUA să fie 'omorâte în bătaie'

sua coreea de nord

O organizaţie nord-coreeană a cerut joi ca Statele Unite să fie "omorâte în bătaie" pentru că au iniţiat adoptarea la ONU a unei a opta serii de sancţiuni împotriva Phenianului, adăugând că Japonia, aliat al Washingtonului, trebuie "scufundată în mare", relatează AFP.

După un al şaselea test nuclear nord-coreean la 3 septembrie, Consiliul de Securitate a adoptat luni în unanimitate o nouă serie de sancţiuni împotriva Coreii de Nord.

Sancţiunile prevăd în special un embargou asupra exporturilor de gaze către Coreea de Nord, o limitare a exporturilor de petrol şi a produselor rafinate, precum şi interdicţia asupra exporturilor nord-coreene de textile.

Citește și: De ce se va organiza un Summit UE la Sibiu: 'Visul transilvănean, antidotul lui Juncker pentru coşmarul Brexitului'

Un purtător de cuvânt al Comitetului Coreean pentru Pacea în Asia-Pacific (CCPAP) a denunţat ca 'odioasă' rezoluţia Consiliului de Securitate şi a afirmat că se înmulţesc apelurile în Coreea de Nord în favoarea unor represalii puternice împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor.

"Armata şi poporul din Coreea de Nord cer în unanimitate ca yankeii, principalii vinovaţi că au pus la cale 'rezoluţia sancţiunilor', să fie omorâţi în bătaie cu lovituri de băţ, aşa cum merită câinii turbaţi", a precizat el într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA, conform Agerpres.

"Este momentul ca agresorii imperialişti americani să fie anihilaţi. Să condamnăm continentul american la cenuşă şi obscuritate", a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

Coreea de Nord lansează cu regularitate ameninţări dramatice împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor, fără a le pune în aplicare.

Conform Ministerului Unificării sud-coreean, CCPAP este "o fereastră pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu ţări precum SUA şi Japonia" şi "face campanie pentru a schimba imaginea negativă a Coreei de Nord".

Însă CCPAP a acuzat Tokyo că "este la ordinele Statelor Unite", reamintind de lansarea unei rachete nord-coreene deasupra Japoniei luna trecută.

Citește și: Răsturnare de situație! Austria NU susține aderarea României la Schengen. Cum s-a sucit cancelarul austriac la 180 de grade

"Cele patru insule ale arhipelagului (nipon - n.r.) trebuie scufundate în mare de bomba nucleară a Junche", a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la filosofia autosuficienţei promovată de Coreea de Nord.

Phenianul îşi justifică programele balistic şi nuclear prin necesitatea de a se proteja de forţele americane 'ostile'.

Ultimul test nuclear nord-coreean, o bombă H suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă, conform Phenianului, a venit după tiruri cu două rachete balistice intercontinentale (ICBM) care par să aibă capacitatea de a atinge o bună parte din continentul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.