Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații HALUCINANTE ale lui Petre Tobă: Am lucrat la doctorat cu un coleg, aveam aceeași temă

toba

Petre Tobă riscă să fie demis din funcția de ministru de Interne după ce în presă s-a dezvăluit că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat. Tobă se apără și se transformă în ridicol. El spune că nu a plagiat, ci doar a lucrat cu un coleg care avea aceeași teză de doctorat și același coordonator. Ori, asta e imposibil ca doi doctoranzi să aibă aceeași temă de doctorat.

Citeste si: Ministru în Guvernul Cioloş, acuzat de PLAGIAT în teza de doctorat

"Am lucrat pentru fiecare referat în parte împreună cu un coleg din poliţie, care acum este pensionat. Cu Ionel Tucmuruz. Am făcut împreună partea de cercetare încă de la debutul cercetării ştiinţifice, pentru că am avut aceeaşi temă, acelaşi conducător. Am scris referatele împreună, umăr la umăr. Am apelat la acest coleg să îmi ducă referatele la profesor, pentru că el avea mai mult timp liber, dar nu am mai ţinut legătura după finalizare nici cu el, nici cu conducătorul", a declarat ministrul de Interne.

Teza de doctorat a lui Petre Tobă are, în total, 445 de pagini, dintre care 390 formează corpul propriu-zis al lucrării, iar celelalte 55 reprezintă bibliografia şi anexele.

Citeste si: Prima reacţie a Guvernului la plagiatul ministrului Tobă

Introducerea începe identic cu teza de doctorat a comisarului de poliţie Ionel Tucmuruz, care a avut acelaşi coordonator de doctorat, chestorul general Anghel Andreescu, şi care şi-a susţinut teza cu două săptămâni înaintea lui Petre Tobă, în 28 ianuarie 2011.

Citește și: Reacția liderului PNL Ioan Oltean la acuzațiile că a luat mită 600.000 de euro într-o biserică

Atât în teza lui Tobă, cât şi în cea a lui Tucmuruz apar o serie de autori, precum Ionel Nicu Sava, Barry Buzan, Janowitz Morris, Luciana Alexandra Ghica sau Marian Zulean, care sunt indicaţi la subsol prin "op.cit.", adică operă citată anterior, însă niciunul dintre aceştia nu este menţionat în lucrările lui Tobă şi a lui Tucmuruz anterior citării sale prin "op.cit.".

Citește și: Dezvăluiri incredibile despre un ziarist celebru: 'E fiu de general de Securitate'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.