Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații ȘOCANTE ale papei Francisc: Ce a putut spune despre atei și catolici

papa francisc

Papa Francisc a adus joi încă o critică la adresa unora dintre membrii Bisericii Catolice sugerând că e mai bine ca o persoană să fie atee decât să se afle printre "numeroşii" catolici care, după cum a spus suveranul pontif, duc o viaţă dublă ipocrită, informează Reuters.

În cadrul unor comentarii spontane făcute în la slujba de dimineaţă susţinută la reşedinţa sa privată, papa Francisc a spus: "Este scandalos să spui una şi să faci alta. Asta este o viaţă dublă", scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

El a adăugat că "există cei care spun: 'Sunt foarte catolic, merg întotdeauna la slujbă, sunt în asociaţia aia sau cealaltă', însă unii dintre ei ar trebui să spună şi că "viaţa mea nu este creştină, nu le dau angajaţilor mei salarii corecte, exploatez oameni, fac afaceri necurate, (mă ocup cu - n.r.) spălare de bani, (duc - n.r.) o viaţă dublă", potrivit unei transcrieri a Radio Vatican.

"Sunt mulţi catolici care sunt astfel şi scandalizează", a adăugat liderul Bisericii Catolice care numără 1,2 miliarde de membri adăugând: "De câte ori nu am auzit cu toţii oameni care spun 'dacă acea persoană este catolică, e mai bine să fii ateu".

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

De la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice, papa Francisc a susţinut în repetate rânduri că persoanele catolice, atât preoţii cât şi laicii, ar trebui să practice ceea ce predică religia lor.

În astfel de predici spontane, suveranul pontif a condamnat abuzul sexual al copiilor de către preoţi ca fiind echivalentul unei "slujbe satanice", a spus că membrii Bisericii Catolice ce fac parte din această mafie ar trebui să se autoexcomunice şi le-a atras atenţia propriilor cardinali să nu "huzurească", mai arată sursa citată.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

La nici două luni după alegerea sa, papa Francisc a declarat că persoanele catolice ar trebui să privească ateii ca pe nişte oameni buni dacă fac lucruri bune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.