Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație șocantă a lui Kim Jong-Un: 'Testul nuclear a fost o mare victorie câştigată de poporul coreean cu costul SÂNGELUI său'

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apreciat drept o "mare victorie" cel de-al şaselea test nuclear realizat de ţara sa duminica trecută şi a lăudat munca oficialilor şi experţilor care l-au realizat, informează agenţia de stat KCNA, preluată duminică de EFE.

În cadrul unui eveniment desfăşurat aparent sâmbătă la Phenian, care a coincis cu cea de-a 69-a aniversare a înfiinţării Coreei de Nord, Kim a spus că testul nuclear a fost o "mare victorie câştigată de poporul coreean cu costul sângelui său".

Citește și: Vești TERIBILE de la meteorologii americani: Ce se va întâmpla cu uraganul Irma după ce va trece peste Cuba

Pe 3 septembrie, armata nord-coreeană a efectuat cel de-al şaselea său şi cel mai puternic test nuclear cu o bombă cu hidrogen, fapt ce a declanşat o condamnare puternică din partea comunităţii internaţionale şi a sporit tensiunea în regiune.

Recepţia, la care au luat parte de asemenea oameni de ştiinţă şi ofiţeri, a servit pentru a sărbători succesul testului atomic şi pentru a-i lăuda pe "acei care şi-au îndeplinit sarcina cu realism şi mândrie", a subliniat KCNA, conform Agerpres.

Citește și: Viktor Orban, mesaj DUR pentru UE. Mărul discordiei - Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi

Mass-media de la Phenian au profitat sâmbătă de festivităţile de aniversare a creării Coreei de Nord pentru a revendica statutul acesteia de "naţiune nucleară invincibilă", mai scrie EFE.

Prin intermediul principalului ziar nord-coreean, Rodong Sinmun, regimul lui Kim Jong-Un a susţinut că armele nucleare fac din Coreea de Nord o ţară "mai sigură" iar aceasta ar trebui să continue dezvoltarea unui arsenal mai sofisticat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.