Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deficit de personal la Administrația Națională a Penitenciarilor

inchisoare puscarie gratii

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că este benefic ca un eşalon de tineri ofiţeri să poată promova în funcţii de conducere, arătând că deficitul de personal al ANP este de aproximativ 20%. 

"Sunt oameni angajaţi în anii '90, care au acumulat 20-27-30 de ani de vechime. Îndeplinesc condiţiile şi atunci îşi doresc să iasă la pensie să îşi poată continua viaţa. Eu zic că este benefic pentru sistemul penitenciar ca un eşalon nou de tineri ofiţeri să poată promova în funcţii de conducere şi să continue reforma în sistemul penitenciar. (...) Din păcate, ne trezim în situaţii în care directorii în vârstă sau care îndeplinesc condiţiile de pensionare, fără să anunţe sau îndeplinind condiţiile minime, intempestiv depun cerere de pensionare şi atunci suntem obligaţi să găsim o soluţie de moment prin împuternicire'', a explicat Vulpe.

Mega-scandalul mafiei imobiliare de la Timișoara: Fostul primar rupe tăcerea


El a mai spus că 80% din personalul sistemului penitenciar este angajat pe funcţiile prevăzute, dar că cele 15.000 de posturi din ştatele de organizare ale ANP nu sunt realiste. 

''Deficitul de personal este undeva la 20%. Astăzi, când vorbim, 80% din personalul sistemului penitenciar este angajat pe funcţiile pe care le avem prevăzute, însă cele 15.000 de posturi pe care le avem în ştatele de organizare ale Administraţiei nu sunt realiste. Această cifră este depăşită ca şi nevoie. (...) Nevoia sistemului penitenciar este undeva la 20.000 de angajaţi, dar strict pe ce avem prevăzut acum, prin hotărâre de Guvern, avem 15.000 de posturi'', a adăugat şeful ANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.