Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Degringoladă și demobilizare în PNL. Cum își pun liberalii singuri bețe în roate înainte de campanie

pnl campeanu

Nervi și nemulțumiri  în sânul conducerii liberale. După stabilirea candidaților eligibili,  liberalii au  intrat în pregătiri de pre-campanie.   Teoretic, deoarece practic e o adevărată  degringoladă.  Interesată să se facă cunoscută bănățenilor cărora  le va cere  votul pe 11 decembrie, Alina   Gorghiu preferă  să bată  Timișul în lung  și lat și să lase efortul de campanie în mâinile celui abilitat să o coordoneze, Gherghe  Falcă. Numai că edilul Aradului pare depășit de situație și nu poate  mobiliza filialele să lucreze împreună pentru candidații validați, susțin surse liberale.

La nivelul PNL București e apatie totală. Secondat de  prim-vicepreședintele Dan Motreanu,  coordonatorul de facto al campaniei, spun   gurile rele  din partid, Gheorghe Falcă nu  reușește  să obțină mobilizarea  filialelor pentru  campania la parlamentare.

Și motive  sunt destule:   organizațiile  din sectoarele 4 și 6 nu  au nici un interes  să tragă pentru noii candidați impuși pe liste  în frunte cu Adriana  Săftoiu și Leon Dănăilă, după ce niciunul  din numele  susținute pentru un loc  eligibil nu a primit suportul  conducerii centrale. Radu Carp, liderul  filialei de Sector 4,  vâna  un loc eligibil  la Senat, dar nu a  avut loc de Florin Cîțu, omul  lui Lucian Isar, în timp ce  omologul lui de la  Sectorul 6, Răzvan Mironescu  s-a văzut  văduvit de un  loc eligibil  pentru Camera Deputaților, fiind  preferat  liderul de la 3, Florin Alexe.

Alexe  este de altfel  singurul lider de filială bucureșteană intrat pe listele  eligibile  și  singurul  direct interesat  să  tragă în campanie, susțin  sursele citate. Nici  liberalii din sectoarele  1 și 2 nu sunt prea interesați  să facă campanie, după ce liderii  lor și-au găsit locuri mai  confortabile  pentru a candida din postura de capi de liste, unul în Diaspora, cazul lui Mihai Voicu,  celălalt  pe lista PNL Maramureș,  cum a  procedat fostul ministru Anca Boagiu.

"Până în prezent, nu s-a luat nici o decizie  cu privire la  pliantele ce  vor  fi folosite sau acțiunile electorale ce trebuie organizate. Toată lumea s-a culcat pe o ureche  și speră că numele Cioloș  le va face  toată treaba. Până la urmă, dacă lucrurile  continuă să meargă în direcția aceasta, fiecare candidat va fi nevoit să-și facă campanie după cum dorește  și cum poate, fără sprijinul celor de la centru", ne-a explicat un prim-vice  liberal, situația deloc fericită existentă  în interiorul PNL cu  10 zile înainte de debutul campaniei.

Confruntat cu această situație,  Gheorghe Falcă nu poate  miza mai deloc pe autoritatea liderului PNL București,  Cristian Bușoi asupra filialelor de sector, deoarece  aceasta nu prea există, susțin  sursele citate. Nici prezența, ce e  drept, sporadică, a fostului  co-președinte Vasile Blag, la ședințele de campanie nu  aduce  liniștea și mobilizarea mult dorită.

Falcă are probleme la acest capitol, inclusiv cu propria filială arădeană, acolo unde o parte  din primari nu  vor să ridice  un pai pentru efortul de campanie după ce  favoritul lor, Traian Igaș, nu a fost validat  pentru un loc  eligibil pentru  viitorul legislativ. Probleme similare  sunt înregistrate  și în alte  județe unde au fost  parașutați,  fie  oameni de la centru , fie  au fost impuși  apropiați ai  liderilor locali pe liste.

Nici  din partea filialelor  puternice  veștile nu sunt  bune  pentru  conducerea  centrală. Filiale precum cele  de la Călărași, Constanța sau Ilfov  se tem că nu vor  scoate  la parlamentare  nici măcar rezultatul obținut la ultimele alegri locale. Cauzele sunt multiple: de  la retragerea de pe liste a  unor lideri cu influență printre  aleșii locali și populație, precum Dan Motreanu, Puiu Hașotti, Gheorghe Dragomir sau Marian Petrache, până la lipsa de organizare, sau mai  bine spus dezorganizarea  campaniei la nivel  național, în paralel cu recenta  evoluția a USR,  partid care ar putea lua  și mai multe  voturi  din  zona de dreapta  decât a  făcut-o la locale, susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.