Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegaţie de FORŢĂ de la Guvern după protestele din Sănătate. Dragnea, Tudose şi mai mulţi miniştri participă la şedinţă

Sanitas

Premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătăţii Florian Bodog şi liderul PSD Liviu Dragnea participă joi la şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, unde se discută situaţia din sănătate, revendicările sindicaliştilor şi programul eventualelor proteste, potrivit NEWS.RO .

Citeşte şi: Mihai Tudose îşi ‘întăreşte’ echipa. Mutare ŞOC a premierului (presă)

Consiliul Naţional Sanitas discută revendicările angajaţilor din sănătate care se referă la legea salarizări, dar şi la condiţiile specifice de muncă ale personalului medical.

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog afirma miercuri că a găsit o soluţie pentru problemele acestora, dar o va comunica la întâlnirea de vineri cu toate sindicatele din domeniul sanitar.

În urmă cu o săptămână, sindicaliştii din sănătate au protestat în faţa sediului Guvernului, ulterior ei fiind invitaţi la discuţii de către premier.

"Prin legea salarizării, creştea un salariu de trei ori la unii, de două ori la alţii şi aşa mai departe. Problema noastră era că prin aplicarea regulamentului de sporuri, oamenii pierdeau, indiferent cum se aplica legea. (...) Ei invocă secretare şi alţi oameni care au foarte mulţi bani la sporuri şi nu le merită. Şi noi vom face o analiză. Ministrul (Sănătăţii, n.r.) va trimite în ţară un control în care să vadă cum stau lucrurile şi acest control va scoate în evidenţă locurile în care banii sunt prost împărţiţi. Corpul de control al ministrului vine cu date, iar noi, cu banii pe masă, încercăm să facem repartiţia. Ori dăm la toţi 10 la sută sau 30, ori reglăm în locurile unde au pierdut. Că dacă tu, medic, iei de trei ori salariu, iei şi garda şi ajungi la 300 de milioane, nu poţi să iei tu atât şi ceilalţi deloc", declara atunci liderul Sanitas, Leonard Bărăscu.

Citeşte şi: Gigi Becali a izbucnit în direct la TV: 'Băi, nenorociţilor, lăsaţi ţara să respire, comuniştilor!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.