Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIA premierului Italiei: Scenarii posibile

PD: RENZI, C'E UNA SINISTRA OSSESSIONATA DA DENARO

Matteo Renzi, premierul Italiei, a anunțat că își va da  demisia în urma înfrângerii suferite la referendumul pentru modificarea Constituției. Până la demisia sa, Renzi a fost promotorul unor reforme economice care au dat multora speranța într-o revenire economică a Italiei. El a încercat și să întărească poziția țării în Uniunea Europeană, intrând uneori în conflict cu Angela Merkel.

Citiți și: REFERENDUM în Italia: Câți au fost PRO și câți au fost CONTRA

Mulți oficialili și investitori europeni se tem de o stopare a reformelor și de o ascensiune la putere a populiștilor din Miscarea 5 Stele, condusă de comicul Beppe Grillo. M5S susține, printre altele, retragerea Italiei din zona euro.

Pe de altă parte, publicația britanică The Economist are o poziție mai optimistă. Spre deosebire de alte publicații, britanicii au susținut un vot împotriva lu Renzi la acest referendum. Departe de a fi un vârf de lance al reformismului, spun ei, Renzi a făcut prea puțin. Iar schimbările constituționale propuse, care susțin partidul majoritar în construirea Guvernului, ar fi putut să îl ajute tocmai pe Beppe Grillo.

The Economist amintește și că, în Italia, o schimbare de guvern nu este neapărat o tragedie ci mai degrabă ceva banal. Italia ar putea fi capabilă să aleagă un guvern de tranziție până la alegeri, cum a mai făcut în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.