Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIE de răsunet în PNL. Un 'greu' trece la ALDE: 'Băsism fără Băsescu'

nateleung.com
demisie

PNL rămâne fără unul dintre deputaţii cei mai cunoscuţi, una dintre figurile care apar des în dezbaterile televizate. Preşedintele Comisiei SIE din Parlamentul României, deputatul Mihăiţă Calimente, a decis să demisioneze din PNL, acuzând "băsismul" din partid. Acesta devine membru ALDE, partid din partea căruia va candida pentru un nou mandat de parlamentar.

„În PNL, atmosfera a devenit irespirabilă. Nu mi-am putut închipui niciodată că poate exista băsism fără Băsescu. În momentul în care Gheorghe Falcă a fost numit preşedinte unic al filialei arădene a partidului, mi-am dat seama că locul meu nu mai este în acest partid. După ce am luptat zece ani împotriva apucăturilor lui Traian Băsescu şi a celor care au fost în jurul lui şi au jefuit această ţară, m-am trezit coleg cu ei şi chiar mi-au devenit şefi. N-am tăcut nici pe vremea comunismului şi mi-ar fi ruşine de mine dacă aş tăcea acum” a adăugat deputatul arădean, pentru pressalert.ro.

Vezi şi: Cifre de coșmar pentru PNL în București. USB și Băsescu în urcare. PSD și ALDE se mențin/ SURSE

Potrivit lui Calimente, persoanele din cercurile apropiate lui Traian Băsescu dau tonul în continuare în noul PNL. "Mi se pare inacceptabil ca noi, peneliştii, să devenim băsişti, cu Băsescu în afara partidului şi care, în declaraţiile publice, vine cu idei schimbate” spune fostul deputat PNL.

Din cauza proastelor relaţii cu Gheorghe Falcă, deputatul Mihăiţă Calimente s-a transferat la începutul acestui an la organizaţia PNL Bucureşti din sectorul 6. După demisia din PNL, Calimente este, în mod oficial, membru ALDE, partid din partea căruia va candida la alegerile parlamentare, pe listele din judeţul Arad.

Mihăiţă Calimente a devenit membru PNL în anul 2000. În perioada 2000-2012 a fost vicepreşedinte al PNL Arad. A fost ales deputat în trei legislaturi consecutive.

Vezi şi: Gușă lansează un atac dur la PSD și PNL: 'Au baronizat România'/ Cum e 'desființat' Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.