Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIE supriză: Un ”greu” a ales să renunțe la funcția de șef

demisie exit

Demisiile și demiterile par să facă parte din peisajul politic după schimbarea guvernului Victor Ponta. Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, și-a depus mandatul de directorul general al Regie Naționale a Pădurilor, începând cu data de 21 martie 2016, în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al RNP care a avut loc joi.

Citește și: DEZVĂLUIRI din Moldova: Politicienii români care au beneficiat de femei de la Vlad Plahotniuc

"Am notificat CA ca, începând cu 21 martie, să îmi înceteze contractul de mandat, respectiv în 60 de zile, conform OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. CA a luat act de notificarea făcută azi (joi), iar în această perioadă, până pe 21 martie, să poată să organizeze proceduri de determinare a directorului general, urmând ca în 30 de zile să numească un nou director. CA a fost de acord cu încetarea contractului de mandat, conform OUG 109", a declarat, joi seară, pentru AGERPRES, Adam Crăciunescu.

Ministrul Mediului a semnat, miercuri, ordinul de revocare a șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor. Anunțul a survenit în contextul în care industria forestieră reclamă prețurile mari pe care Romsilva le practică la licitațiile din acest an.

Citește și: E frumoasă de pică, dar a fost prinsă luând mită: Cum arată jurnalista-psiholog de la spitalul din Oradea

"În ultimii trei ani, sectorul forestier a fost într-o adevărată criză. Anul trecut, ne-am bucurat de apariția Radarului Pădurilor, precum și de publicarea Inventarului Forestier Național. Starea pădurilor din România este bună, avem o masă uriașă de lemn. Încă tăiem puțin față de resursele pe care ni le oferă pădurea. Când credeam că este momentul să vorbim despre o strategie în domeniul pădurilor, când avem un nou Cod Silvic, ne-am trezit brusc într-o criză artificială și absurdă cauzată de modul în care o regie a statului, Regia Națională a Pădurilor — Romsilva, înțelege să valorifice această resursă foarte importantă, care este masa lemnoasă', a afirmat, miercuri, vicepreședintele Nostra Silva, Federația proprietarilor de păduri din România, Cătălin Tobescu.

Citește și: Mesajele de dragoste dintre lordul drogurilor și actrița din telenovele care a contribuit la arestarea sa

În replică, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a precizat, tot miercuri, pentru AGERPRES, că Romsilva a reacționat din momentul în care a apărut HG 924/2015 privind regulamentul de vânzare a masei lemnoase, care stabilește prețul de pornire la licitații, însă în momentul de față aceasta nu poate decât să aplice legea dacă Ministerul Mediului nu modifică acest regulament.

Joi, ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, a precizat că Ministerul Mediului nu este vinovat pentru prețurile practicate la masa lemnoasă, iar revocarea domnului Adam Crăciunescu din Consiliul de Administrație al Romsilva a fost o coincidență și nu are legătură cu nemulțumirile din piață.

Citește și: FABULOS Peţire în direct la Antena 3 pentru liderul Mișcării Populare de la Giurgiu

'Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administrație are la bază un motiv simplu, deși nu a fost o decizie ușoară: cu toată prezumția de nevinovăție, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziție, pentru că acest lucru se resfrânge și asupra Romsilva', a menționat ministrul Mediului.

În prezent, Romsilva mai administrează circa 3,2 milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, respectiv 49% din fondul forestier național, și asigură servicii silvice pentru o suprafață de 1,1 milioane hectare fond forestier proprietate publică a unităților administrativ teritoriale sau privată.

Citește și: Vești bune pentru monarhiști: Informații despre Regele Mihai și Regina Ana / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.