Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMITERE surpriză: Pe cine a dat afară Victor Ponta

victor-ponta

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, eliberarea din funcţie a unui important membru al Guvernului, Liliana Preoteasa, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei, pentru învăţământ preuniversitar. În urma plecării ei, postul va fi desfiinţat, iar profesoara de matematică cu o carieră de peste 30 de ani în Educaţie, cel mai probabil, se va pensiona, potrivit unor surse din minister.

Citește și: REȚINERI bombă făcute de DNA

Decizia de eliberare din funcţie a Lilianei Preoteasa a fost publicată joi, în Monitorul Oficial. Fostul subsecretar de stat nu a putut fi contactat, dar surse din minister afirmă că decizia a fost luată de comun acord şi că nu este vorba despre o „măsură sancţionatorie”.

Citește și: Mesaj din închisoare pentru Traian Băsescu: L-am auzit pe turnătorul Băsescu...

Liliana Preoteasa a fost numită subsecretar de stat în aprilie 2014, pe un post responsabil cu operaţiunea de coordonare a evaluărilor şcolare, a elaborării Curriculumului naţional şi a procedurilor de aprobare şi achiziţionare a manualelor. Însuşi postul fusese înfiinţat cu câteva zile înainte de numire, când Guvernul a decis ca Ministerul Educaţiei, condus la vremea aceea de Remus Pricopie, să aibă în organigramă un post de subsecretar de stat, responsabil cu operaţiunea de coordonare a evaluărilor de la finalul clasei a II-a, a IV-a şi a VI-a, a evaluării naţionale obligatorii de la finalul clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat, potrivit Mediafax.

Citește și: Alina Bica, fosta șefă DIICOT, veste teribilă de la Laura Codruța Kovesi: Ce i-au făcut procurorii

Între 1990 şi 1993, Liliana Preoteasa a fost director la Colegiul Naţional Sfântul Sava şi din 1998, a intrat în Ministerul Educaţiei, ca şef al Direcţiei Generale Educaţie Timpurie, Şcoli, Performanţă şi Programe. În această calitate, a fost responsabilă de coordonarea examenelor naţionale, a olimpiadelor, de elaborarea de strategii educaţionale şi politici pentru învăţământul preuniversitar.

Citește și: Rusia e în ALERTĂ MAXIMĂ: Statul Islamic a anunțat atacuri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.