Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denise Rifai - Ghiță, SCHIMB de REPLICI: S-a construit vreun oraș între București și Ploiești

Denise Rifai

Schimb de replici între Denise Rifai și deputatul Sebastian Ghiță. Realizatorul tv, Denise Rifai, l-a avut, joi seară, invitat în platoul emisiunii Prime Time News pe deputatul Sebastian Ghiță. Unul dintre subiectele dezbătute a fost legat de misterul celor 90 de milioane de euro împrumutate directorului RTV, Alexandru Iacobescu.

Legat de bazele de date pe care firmele sale le deţine sau le-a deţinut în urma contractele de informatizare cu statul român, Sebastian Ghiţă a precizat că dacă un programator le ia sau le accesează intră în puşcărie. „Este imposibil ca un programator să ia aceste date. Nu avem voie prin lege”, a spus acesta.

Conform lui, aceste baze de date sunt foarte importante pentru România şi ar trebui folosite cât mai des.

În acelaşi timp, Sebastian Ghiţă a precizat că firmele sale „nu au fost extrem de profitabile”. Însă întrebat cum poate să spună acest lucru ţinând cont de faptul că a împrumutat un prieten cu 90 de milioane de euro, Ghiţă a precizat că acea persoană se ocupă de gestionarea acelei sume şi că a fost semnat un contract de împrumut.

Klaus Iohannis, OPTIMIST în privința acordului CETA: Suntem în zona speranței / VIDEO

Fost liberal 'refugiat' în Dubai pentru a scăpa de închisoare, extrădat în România

Denise Rifai: Domnule Ghiță, câtă vreme v-ați permis să oferiți un împrumut de 90 de milioane de euro... Este ceva unic în lume. Eu n-am mai auzit!

Sebastian Ghiță: Haideți să vă spun cum stau lucrurile. Eu când m-am hotărât să intru în politică am hotărât să vând aceste firme.

D.R: Dumneavoastră v-ați permis să împrumutați un prieten cu 90 de milioane de euro. Ce s-a întâmplat cu banii aceștia?

S.G: Am vândut firmele, am încasat banii, am plătit 16% statului  și mi-a văzut de viață. Am intrat în politică. Nu am mai vrut să fac afaceri. Împrumutul a fost acordat și acea persoană, pentru că eu ca politician nu aveam voie să mă ocup de astfel de lucruri, acea persoană se ocupă de plasarea, administrarea și gestionarea acelor sume de bani. Dar eu am încasat legal și am plătit impozit.

D.R. Deci nu l-ați împrumutat și i-ați dat banii aceștia în administrare.

S.G. Ba nu, l-am împrumutat. I-am dat cu împrumut, am făcut un contract. Dânsul încearcă să-i investească.

D.R. Păi cred că ar fi cea mai mare investiție de la noi din țară

S.G. La noi în țară importanți sunt investitorii străini. De aceea am făcut acest Partid România Unită să avem și noi grijă de români.

D.R. Dar ce s-a întâmplat cu banii aceștia, s-a construit vreun oraș între București și Ploiești

S.G. Nu, doamnă, că nu sunt dator să spun. Dumneavostră spuneți ce faceți cu banii personali, unde îi plasați?

D.R. Dumneavoastră mă gândesc că vreți votul meu, nu? Votul meu îl doriți, aveți nevoie de votul meu? Cum altfel ați putea obține votul dacă nu-mi spuneți și ce ați făcut cu o sumă impresionantă de bani la care eu ca cetățean al statului român nu am acces.

S.G. Eu cred că au fost investiți în afaceri legale și corecte.

Alexandru Iacobescu este cunoscut drept unul dintre apropiaţii deputatul Sebastian Ghiţă, numele său apărând în declaraţia de avere a parlamentarului ca beneficiar al unor împrumuturi acordate în nume personal de către Ghiţă. Astfel, conform declaraţiei de avere din vara anului 2014, depusă de Sebastian Ghiţă la Camera Deputaţilor, parlamentarul i-a împrumutat în nume personal lui Alexandru Iacobescu 90.300.000 de euro şi patru milioane de dolari. Alexandru Iacobescu, de asemenea, a fost audiat în 2015 de DNA Ploiești în calitate de martor, procurorii fiind interesați de relația lui cu deputatul Sebastian Ghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.