Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunțătorul Alinei Bica a fost condamnat: Ce a REFUZAT să facă în fața judecătorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mihailescu DNA

Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Mihăilescu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, însă a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. În plus, el va trebui să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citește și: Declarație explozivă a lui Grindeanu: Ce le-a transmis celor care au protestat împotriva OUG 13

Ionuţ Mihăilescu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2016, după ce nu şi-a mai susţinut în instanţă denunţul formulat împotriva fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

Astfel, în iunie 2016, la un termen al procesului în care Alina Bica este judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi fostul şef ANAF Şerban Pop, Ionuţ Mihăilescu, având calitatea de denunţător, a anunţat în sala de judecată că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA în faza de urmărire penală.

El a motivat atunci că este inculpat alături de Alina Bica în alt dosar, în care a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi că declaraţia ar putea fi folosită împotriva lui.

Citește și: Grindeanu, avertisment CRUCIAL pentru Tudose: Ce mesaj le-a transmis miniștrilor contestatari

Potrivit DNA, în anul 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri. O parte din aceşti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, la acea dată consilierul ei, anunță Agerpres.

În ianuarie 2017, Alina Bica a fost condamnată în acest dosar la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Horia Simu a primit 4 ani închisoare cu executare, iar fostul şef al ANAF Şerban Pop - 5 ani de închisoare cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.