Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunț BOMBĂ la DNA: Sume din fondul asigurărilor de sănătate au ajuns pentru plata salariilor

sigla dna

Acuzaţii fără precedent ale unui şef de instituţie a statului. Acesta a făcut dezvăluiri uluitoare în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Sume uriaşe de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) au fost dirijate către plata măririlor salariale ale personalului medical din spitale. Aşa sună denunţul făcut de către unul dintre şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), conform adevarul.ro.

Citește și: Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

Mai mult, acesta spune în denunţ că la conducerea caselor judeţene de Sănătate erau promovate persoane susţinute de politicieni. Denunţătorul este Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din CNAS care a fost arestat în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu. Acesta a dezvăluit procurorilor mai multe nereguli din activitatea CNAS, susţin surse judiciare.

Citește și: Extrem de INTERESANT! Ce salariu va avea, de fapt, Sorin Grindeanu ca șef al ANCOM

Costache a explicat procurorilor că începând cu anul 2015, FNUASS a fost devalizat cu sumele de bani necesare plăţii măririlor salariale ale personalului medical din spitale. Asta în pofida faptului că din acest fond nu pot fi decontate decât servicii medicale, salariile personalului medical fiind în sarcina Ministerului Sănătăţii. Costache este unul dintre acuzaţii din acest dosar care au recunoscut acuzaţiile DNA.

Citeşte şi: Mutare INTERESANTĂ a lui Liviu Dragnea: Ce vrea să își deschidă chiar în București, deși mai are două în Alexandria

Costache ar fi dat detalii despre relaţiile de amiciţie dintre şeful CNAS, Marian Burcea şi afaceristul Sergiu Ciobanu, fostul consilier personal şi fin al ex şefului SRI, George Maior, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.