Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denuntat la DNA, Oprescu reactioneaza!

Oprescu

Primarul Sorin Oprescu a fost denunțat la DNA de Arhiepiscopia Romano-Catolică din București (ARCB) pentru ca ar refuza să demoleze Cathedral Plaza, cel putin asta sustine (ARCB). Primaria Capitalei sustine insa ca aceste afirmatii sunt denigratoare si ca pentru demolarea cladirii Cathedral Plaza se asteapta inca o decizie definitva a instantei.

"Precizăm ca primarul municipiului București a solicitat proprietarului construcției să demareze procedurile legale în vederea desființării construcției, încă din anul 2011, însă acest act a fost atacat în fața instanței de contencios administrativ de proprietarul construcției. Judecata acestui dosar a fost suspendată până la soluționarea irevocabilă a dosarului, având ca obiect solicitarea S.C. Millenium Building Development S.R.L. de obligare a Primarului Municipiului București să emită actul administrativ final, reprezentat de Autorizația de construire pentru intrarea în legalitate a construcției 'Cathedral Plaza'. Acest din urmă dosar se află, încă, pe rolul Tribunalului București, nefiind pronunțată o sentință în cauză", se arată în comunicatul transmis de municipalitate, citat de ziare.com.

Citeste si: Sorin Oprescu a fost DENUNȚAT la DNA

În acest context, municipalitatea subliniază că "demolarea unei clădiri precum și aducerea la îndeplinire a unei hotărâri judecătorești nu se pot face decât cu respectarea dispozițiilor legii".

"Faptul că solutionarea acestor litigii se întinde pe o perioadă mai lungă de timp nu este, în nici un caz, un aspect imputabil autorității publice, ci ține efectiv de realizarea actului de justiție și de asigurarea respectării drepturilor tuturor părților implicate", se mai precizează în comunicat.

În acest context, primarul Capitalei își exprimă dezaprobarea cu privire la tipul de comunicat de presă emis de Arhiepiscopia Catolică, "caracterizat de prezentarea incompletă a situației, de fapt, și afirmații nejustificate și denigratoare". Totodată, în comunicatul transmis se mai arată ca Primarul General asigură că soarta Cathedral Plaza va fi tranșată cu respectarea strictă a legii și a hotărârilor instanțelor judecătorești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.