Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunţurile ce pot 'BOMBARDA' clasa politică: Sunt vizați unii dintre cei mai importanți politicieni

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Apar denunţuri care pot arunca în aer clasa politică. Un fost deputat este autorul a cel puţin două denunţuri care pot dinamita totul. Liderul PSD, Liviu Dragnea şi fostul şef al social-democraţilor, Mircea Geoană, printre cei vizaţi. Dragnea este acuzat că ar fi încălcat legea ca să obţină şefia partidului cu un număr cât mai mare de voturi, anunţă mediafax.

Citeşte şi: Un lider PSD recunoaște: 'Nominalizarea prim-ministrului va fi o chestiune greu de făcut'

Surse politice spun că fostul deputat, Cristian Rizea ar fi depus o plângere care vizează fraude electorale interne, săvârşite cu ocazia alegerii ca preşedinte al PSD a lui Liviu Dragnea. Sesizarea ar fi fost făcută în luna decembrie a anului trecut. Cristian Rizea a declarat doar că speră ca justiţia acţionează în aceeaşi manieră pentru toată lumea. "Sper ca cine stă cu fundul pe dosare să se ridice şi să ne arate că justiţia e aceeaşi pentru toată lumea, inclusiv pentru domnii Dragnea şi Geoană." În plângere se reclamă că ar fi fost introduşi pe listele de votanţi oameni care nu erau membri PSD.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu a ajuns la Guvern: Planul premierului în cea mai lungă zi

Unul dintrei ei ar fi fost chiar Alina Ghorghiu, despre care Rizea susţine că a fost pusă "din exces de zel" iar Liviu Dragnea ar fi fost informat, cerând să nu se afle. Miza ar fi fost, potrivit unor surse politice, obţinerea unui număr cât mare de voturi pentru dovedirea legitimităţii de lider de partid. "Domnul Dragnea este protejat de acest sistem care ne-a distrus pe câţiva din PSD. El ne-a executat prin acest sistem. Sunt curios dacă cineva îşi va ridica fundul de pe dosarele domnului Dragnea. Domnul Dragnea nu se dezminte. Când organizează alegeri, fie ele parlamentare, locale sau prezidenţiale, dânsul are în sânge frauda. I-a fost frică să aibă doi contracandidaţi. A făcut tot ce e posibil să blocheze candidatura celor care îşi anunţaseră candidatura la preşedinţia PSD în octombrie 2015, domnul senator Savu şi Şerban Nicolae. Omului ăstuia îi e frică iar acum tot partidul vede că îi este frică de o confruntare cu Sorin Grindeanu în faţa Congresului PSD", a declarat Rizea, conform sursei citate.

Citeşte şi: Planul lui Victor Ponta şi Sorin Grindeanu a fost `devoalat`: 'Interese ale unor forţe oculte'

Un alt denunţ făcut de Cristian Rizea îi viza pe Mircea Geoană, fost candidat la preşedinţia României. În 2016, după ce procurorii l-au pus sub învinuire pe Cristian Rizea pentru trafic de influenţă, deputat la acel moment, acesta a depus o plângere care îi viza pe Mircea Geoană şi pe Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii. Fostul parlamentar susţinea că în 2008 i-ar fi dat lui Mircea Geoană, prin intermediul lui Ionuţ Bazac şi al soţiei acestuia, o sută de mii de euro, pentru a fi pus pe liste la alegeri parlamentare. Ulterior, în 2009, i-ar fi dat 200.000 de euro, Geoană promiţând că dacă va ajunge preşedinte, Rizea va fi ministru.

Prin acest denunţ, Cristian Rizea ar fi încercat să explice acuzaţiile care i se aduceau. Procurorii DNA spuneau că ar fi primit 300.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni la două instituţii în avantajul afaceristului, însă fostul deputat susţine că banii reprezentau un împrumut, folosit pentru finanţarea campaniei lui Mircea Geoană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.