Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat: Numărul atacurilor teroriste în 2016 a scăzut faţă de anul anterior

us_state680_29176000

Numărul atacurilor teroriste şi al victimelor acestora în întreaga lume a scăzut în 2016 faţă de anul anterior, în pofida creşterii numărului atacurilor din Irak comise de gruparea Statul Islamic (SI), relevă un raport publicat miercuri de către Departamentul de Stat american, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Astfel, numărul atacurilor teroriste în lume s-a redus cu 9% în anul 2016 comparativ cu 2015, ajungând la 11.072, iar cel al deceselor cauzate de aceste atacuri cu 13%, până la 25.621, potrivit raportului anual privind terorismul, elaborat de către Departamentul de Stat. 

Acest declin în numărul atentatelor la nivel mondial a fost mai ales rezultatul scăderii atacurilor în Afganistan, Siria, Nigeria, Pakistan şi Yemen. În schimb, a sporit numărul atacurilor teroriste în Republica Democrată Congo, Irak, Somalia, Sudanul de Sud şi Turcia. 

În pofida scăderii numărului de atacuri teroriste la 1.340 în Afganistan, această ţară a continuat să se situeze pe poziţia a doua în acest clasament negativ, după Irak, unde au avut loc 2.965 de atacuri. Pe următoarele trei poziţii se situează India, Pakistan şi Filipine. 

Statul Islamic a comis mai multe atacuri decât orice altă grupare, iar atacurile comise de jihadişti în Irak anul trecut au fost cu 20% mai numeroase decât în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.