Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul pentru Situații de Urgență, avertisment DUR pe timp de caniculă

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) avertizează că în perioada caniculei cei mai vulnerabili sunt copiii și atrage atenția că aceștia nu trebuie lăsați singuri în mașini, pentru că în soare mașinile se încing foarte repede și se pot produce tragedii.

"Canicula a revenit în România și poate aduce cu ea mari probleme dacă nu suntem atenți. Cei mai vulnerabili sunt copiii, de aceea iată câteva sfaturi pentru această vreme cu temperaturi ridicate. Niciodată nu lăsați copiii singuri în mașină. În timpul caniculei, temperatura în mașină poate fi mortală", este mesajul postat pe pagina de Facebook a DSU.

Citește și: Primele cuvinte ale lui Marius Țeicu după moartea fiicei sale: 'Nu a mai putut'

Medicii avertizează că, dacă temperatura exterioară este de 26 de grade Celsius, în mașină după 20 de minute pot fi 43 de grade, după 40 de minute — 48 de grade, iar după 60 de minute temperatura din mașină poate ajunge la 51 de grade.

"Pe timpul caniculei, copiii sunt mai vulnerabili din cauză că temperatura lor corporală crește de trei până la cinci ori mai repede decât la un adult. Când temperatura corporală a unui copil atinge 40 de grade Celsius, organele interne încep să cedeze, iar la 41,6 grade poate surveni decesul. În soare, mașinile se încing foarte repede, de aceea se pot petrece tragedii mai repede decât vă imaginați!", avertizează DSU, potrivit Agerpres.

Citește și: BLOCAJ în justiție - Zeci de magistrați de la ÎCCJ îndeplinesc condiţiile de pensionar.

Valul de căldură din aceste zile va persista atât în weekend-ul care urmează, mai ales în regiunile vestice, cât și în primele zile ale săptămânii viitoare, în special în sudul și sud-estul teritoriului, însă o actualizare a avertizărilor de caniculă emise pentru aceste zile va avea loc după 3 august, în funcție de informațiile centralizate, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

"În weekend-ul care urmează, valul de căldură se va intensifica, iar în funcție de evoluția regimului termic și a intensității temperaturilor de tip tropical, vom vedea dacă actualizăm codurile de caniculă. Temperaturile vor continua să fie caniculare în weekend-ul următor, mai ales în regiunile vestice, unde se vor depăși valori de 41 de grade Celsius. Valul de căldură va fi intens și săptămâna viitoare, dar în special în sudul și sud-estul teritoriului. În celelalte regiuni, mercurul din termometre va mai coborî", a menționat Catrina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.