Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat liberal reactioneaza privind implicarea sa in dosarul 'Protectia martorilor'

dna

Deputatul PNL Octavian Popa reactioneaza dupa ce numele sau apare in stenogramele din dosarul DNA 'Protectia martorilor'. Suspectii din dosar ar fi facut lobby pe langa acesta pentru a promova o lege care le-ar fi facilitat activitatea infractionala. Deputatul sustine ca desi a primit proiectul de lege, a decis sa nu il introduca in circuitul parlamentar.

De asemena el neaga faptul ca ar fi discutat cu colegi de partid despre respectivul proiect. Suspectii insa par convinsi in stenograme ca legea va trece si ca va beneficia de sustinerea Alinei Gorghiu.

"Pentru o corectă informare a opiniei publice doresc să fac următoarele precizări pe tema transferului Oficiului Național pentru Protecția Martorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române în subordinea Ministerului Justiției:

Nu am inițiat un astfel de proiect legislativ la care se face referire în dosarul în care este implicat chestorul Adrian Bărăscu și nu am dat curs solicitărilor făcute în acest scop.

Am primit prin e-mail propunerea de proiect legislativ, după ce am avut o discuție cu Adrian Bărăscu. Întrucât nu am avut suficiente elemente de oportunitate care să justifice demersul legislativ și am considerat că lipsesc anumite competențe, am abandonat punerea în dezbatere a inițiativei pe care am considerat că nu o pot asuma. În consecință, nu am deschis o discuție pe tema acestui proiect nici cu alți lideri ai PNL.

Subliniez faptul că procedura internă a PNL referitoare la inițierea de proiecte legislative stabilește faptul că trebuie să existe, în prealabil depunerii acestora în circuitul legislativ, o dezbatere în cadrul grupului parlamentar și a comisiilor de specialitate.

Precizez, încă o dată, că nu am depus un asemenea proiect în Parlament și din câte cunosc nu există un astfel de proiect înregistrat în circuitul legislativ", transmite deputatul Octavian Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.