Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: Am nascut in weekend sa nu pierd nicio zi de munca

gravida

Deputatul PNL Andreea Paul sustine ca si-a nascut fetita intr-o zi de sambata pentru a nu pierde nicio zi de munca. "Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, adică în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă" cu acest titlu isi deschide Andreea Paul o declaratie in care vrea sa sublinieze importanta egalitatii de gen si a cotei minimale de gen in randul reprezentantilor politici din Parlament si Guvern.

"Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, adică în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă."

Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri și care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică. Am făcut-o în Satu Mare, Sălaj și în București. Voi continua să o fac la nivel național printr-o abordare mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaților.

De ce? Pentru a condensa timpul pentru schimbarea fundamentală de care România are nevoie: egalitatea reală de șanse între femei și bărbati. Nu pretind că știu tot ceea ce-și doresc femeile. Dar știu că trebuie să aibă o șansă egală cu bărbații. Stiu că trebuie să fiu mult mai curajoasă în dărâmarea barierelor de gen. Când ai abia 11% femei în Parlament și doar 20% femei în echipele guvernamentale și prezidențiale este evident că aceste bariere încă persistă grav. Amica mea, vicepreședinta Parlamentului spaniol, avocată de forță, mi-a spus azi că ea nu ar fi ajuns în politica înaltă fără legea cotelor de gen.

Așadar

Femeile sunt soluția pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!", a scris Andreea Paul pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.