Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, scrisoare deschisa catre Ministrul Culturii: Oamenii isi vor teatrul inapoi

Facebook
BAZILESCU

Deputatul PNL Diana Tusa ii adreseaza o scrisoare deschisa Ministrului Culturii ii care ii multumeste pentru interesul exprimat fata de Teatrul Bazilescu din Sectorul 1. Aceasta ii ceara sa mearga mai departe si sa il scoata din administrarea Ministerului si sa il cedeze Primariei Capitalei care la randul sau l-ar putea transfera Primariei Sectorului 1, in grija caruia acest teatru si monument importat al Bucurestiului ar putea fi reabilitat si repus in circuitul cultural.

Diana Tusa a lansat si o petitie in acest sens, dorind sa promoveze aceasta initiativa, mai ales in contextul in care ea este printre favoritii in cursa interna a liberalilor pentru candidatura la Sectorul 1, unde PNL are sanse mari de castig.

Iata scrisoarea deputatului PNL:

"Domnule ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, vreau să vă mulțumesc public, prin intermediul acestei scrisori deschise, pentru atenția acordată Teatrului de Vară ”Nicolae Bălcescu” (Bazilescu), ținut în paragină de prea mult timp.

Sunteţi singurul ministru, din ultimele guverne, care și-a arătat cu adevărat interesul față de acesta. Ați arătat, punând în dezbatere publică subiectul, chiar pe pagina dumneavoastră de Facebook, că vă pasă și vreți să știți opinia oamenilor. Sunt sigură că ați văzut reacțiile acestora: își vor teatrul înapoi.

La rândul meu, cu ocazia campaniilor pe care le-am inițiat tot pe Facebook, am citit cu atenție mesajele primite. Am constatat că unii și-au pierdut speranța, alții au salutat demersul, alții m-au criticat. Însă am descoperit, prin intermediul sutelor de mesaje trimise pe pagina mea, ce înseamnă Teatrul Bazilescu pentru bucureștenii din Sectorul 1: amintiri frumoase de la spectacole, copilăria petrecută admirând construcția sau adolescența pe treptele acestuia. Prin urmare, domnule ministru, Teatrul Bazilescu nu este doar un bun cultural, ci este un ansamblu de sentimente care aparțin bucureștenilor din Sectorul 1.

După cum cel mai probabil știți, în data de 26 ianuarie, Consiliul General al Municipiului București a adoptat o hotărâre prin intermediul căreia vă va putea cere, în sfârșit, în mod instituțional, trecerea Teatrului Bazilescu din domeniul public al statului, în domeniul și administrarea Capitalei. Apoi Primăria Municipiului București îl poate da în administrare Primăriei Sectorului 1, singura care și-a arătat în ultimii ani disponibilitatea de a-l reabilita, așa cum a făcut-o și cu parcul.

Este un pas important la care au contribuit nenumăratele eforturi ale cetățenilor, ale diverselor asociații, ale Primăriei Sectorului 1 de a convinge Primăria Capitalei și Ministerul Culturii de importanța salvării Teatrului Bazilescu.

De acum înainte, decizia este în mâinile dumneavoastră. Sunt sigură că veți aprecia că bucureștenii nu au abandonat niciodată în fața indiferenței autorităților. Și, astfel, cred că e timpul, domnule ministru, să le răsplătim determinarea și să repunem în circuitul public acest obiectiv cultural.

Cu deosebită considerație,

Diana Tuşa

Deputat PNL"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.