Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata ALDE care a desființat-o pe Cristina Gușeth, dată afară din Parlament de ÎCCJ / UPDATE

steluta cataniciu

UPDATE: Deputata spune că nu își va pierde mandatul din Parlament. Iată poziția sa exprimată pentru STIRIPESURSE.RO: ”În 2009, fiind consilier local in Cluj-Napoca, am votat, din eroare, un proiect de hotarare prin care se prelungea un contract de inchiriere incheiat in 1973 si care este in vigoare si astazi!! Din pacate, in proiect nu era trecut numele societatii si nu am stiut ca este societatea pe care eu am reprezentat-o in insanta, in calitate de avocat. Am fost 26 de consilieri prezenti din totalul de 27 si au fost 26 de voturi ”pentru”, votul meu nici macar nu conta . Nu-mi pierd mandatul, cred ca in mod intentionat, s-a dat pe surse informatia eronata.”, a spus deputata.

Deputata Steluța Cătăniciu a pierdut, definit, procesul cu inspectorii ANI. Înalta Curte i-a respins recursul ca nefondat. În urma acestei decizii, Cătăniciu trebuie să părăsească Parlamentul României. În urmă cu o săptămână, ea a demisionat din Comisia Juridică a Camerei Deputaților și a invocat ca pretext validarea Cristinei Guseth la Ministerul Justiției.

Citește și: ”Muzeul” lui Corneliu Vadim Tudor s-a vândut pe o sumă fabuloasă! Andreea Esca a cumpărat și ea

În decembrie 2013, un judecator de la Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu (foto Facebook), faţă de raportul Agenţei Naţionale de Integritate, care stabilise că se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primariei Cluj-Napoca. În luna martie, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au anunțat că deputatul clujean liberal Steluța Cătăniciu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate pe vremea când ocupa funcția de consilier local clujean și, în același timp, a reprezentat în instanță o societate comercială pentru care și-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalității clujene.

Citește și: Noi DEZVĂLUIRI despre Raed Arafat: Ce decizie a luat azi-noapte

Raportul întocmit de inspectorii ANI arată că “s-a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Cătăniciu Steluța, întrucât, în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca, scrie evz.ro

Citește și: Hotărâre UNICĂ luată de Klaus Iohannis în istoria României: Nimeni nu a mai făcut așa ceva

Ulterior adoptării acestei hotărâri, la data de 05.05.2009, Cătănciu a încheiat cu societatea amintită un contract de asistenţă juridică privind reprezentarea în instanţă a intereselor societății în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Judeţul Cluj.

Citește și: Procurorii au dezbrăcat-o pe fiica lui Gheorghe Nichita: Au găsit o agendă și acte în pantaloni

La data de 18 iunie 2008, a fost validat mandatul lui Steluței Cătăniciu de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, pentru perioada 2008-2012. Ea a reprezentat în instanţă interesele societății în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin contractele de asistenţă juridică încheiate la data de 22.04.2008, și, respectiv, 05.05.2009. Pentru contractele încheiate, Cătăniciu a încasat suma de 8.000 Lei. Părți în litigiu au fost Societatea Cooperativa Meşteşugărească Foto Optica din Cluj-Napoca, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi Comisia de vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj.

Citește și: Victor Ponta revine: Ce a anunțat fostul premier în această dimineață și cine este vizat

În perioada 27.06.2008 – 04.11.2008, Cătăniciu a deţinut calitatea de membru al Comisiei de vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii, comisie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Ea, deși avea un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca”, arată raportul ANI.

Citește și: Liviu Dragnea i-a stabilit traseul lui Victor Ponta

Potrivit legii, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum și interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului.

Citește și: Crin Antonescu DESFIINȚEAZĂ PNL: E pe nicăieri, nici la putere, nici în opoziție, nici pe stradă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.