Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii britanici o responsabilizează pe Theresa May pentru respectarea Brexit-ului

facebook
brexit

Un grup interpartinic de deputaţi britanici s-a angajat să o considere responsabilă pe Theresa May, premierul britanic, pentru respectarea unui aşa-numit 'Contract pentru Brexit', ce acoperă zece promisiuni-cheie asumate de guvern şi de liderii conservatori ai campaniei pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite miercuri DPA, conform agerpres.

Documentul a fost redactat de grupul Open Britain, pro-UE, şi publicat înaintea declanşării oficiale a negocierilor pentru Brexit, enunţând 'ceea ce guvernul şi (campania) Vote Leave au promis să livreze ca rezultate de pe urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană'.

FECALE umane găsite în cutii de Coca-Cola. Poliţia este în ALERTĂ - FOTO

Vote Leave, co-prezidată de actualul ministru de externe Boris Johnson, a fost una din principalele două campanii pro-Brexit înaintea referendumului din 23 iunie, la care 52% din votanţi au optat pentru 'divorţul' de UE.

Grupul Open Britain - condus de deputaţi conservatori, laburişti şi liberal-democraţi - afirmă că doreşte ca poporul şi parlamentul Marii Britanii să poată judeca dacă guvernul va respecta ceea ce a promis înainte şi după referendum.

Printre aceste promisiuni se află cea legată de existenţa a 'exact aceloraşi beneficii' de care Marea Britanie se bucură în interiorul pieţei comune şi al uniunii vamale europene.

'Contractul pentru Brexit' mai menţionează că guvernul este aşteptat să anunţe 'numeroase acorduri comerciale noi ce sunt gata să fie semnate în ziua plecării (Marii Britanii) din UE'.

Un avion cu 141 de pasageri la bord A LUAT FOC la aterizare - FOTO/VIDEO

De asemenea, toate economiile din contribuţiile Marii Britanie la bugetul UE ar trebui investite în servicii publice, inclusiv 350 milioane de lire sterline (440 milioane de dolari) anual pentru sistemul public de sănătate, aşa cum a fost promis în mod repetat de către campania pro-Brexit Vote Leave.

Totodată, opinia publică trebuie să se aştepte ca guvernul să reuşească 'o reducere dramatică a migraţiei nete, simultan cu păstrarea Marii Britanii deschisă pentru talentele şi competenţele de care companiile britanice au nevoie'.

Secretarul de presă al Casei Albe, IRITAT de o jurnalistă: 'NU MAI DA DIN CAP!' / VIDEO

'Nu există un mandat pentru forma pentru care o va lua Brexit-ul: responsabilitatea pentru rezultat le revine acum celor care conduc negocierile şi celor care promovează un Brexit dur', atrag atenţia Nicky Morgan (Partidul Conservator), Chris Leslie (Partidul Laburist) şi Nick Clegg (fost lider al Partidului Liberal-Democrat), într-o declaraţie comună.

Ei amintesc că 'Vote Leave şi guvernul au făcut promisiuni precise', şi că 'acum, când Articolul 50 este declanşat, oamenii se vor aştepta ca aceste promisiuni să fie respectate: acesta este Contractul pentru Brexit al guvernului cu poporul britanic'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.