Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii canadieni cer măsuri de combatere a islamofobiei

muslim in canada

Deputaţii canadieni, încurajaţi de guvernul premierului Justin Trudeau, au votat cu o largă majoritate în favoarea unei moţiuni care deschide calea adoptării de măsuri pentru combaterea islamofobiei, relatează vineri AFP şi Xinhua, conform agerpres.

În moţiune, deputaţii canadieni cer guvernului să pună frâu "climatului de ură şi teamă care s-a instalat în rândul populaţiei" şi să "condamne islamofobia şi toate formele de rasism şi discriminare religioasă sistemică".

Poliţiştii britanici acţionează în forţă. Noi arestări în ancheta atacului terorist din Londra

Guvernul de la Ottawa a fost supus în ultimele săptămâni la puternice presiuni să denunţe agresiunile împotriva unor comunităţi religioase şi locuri de cult. La sfârşitul lui ianuarie, un student a împuşcat mortal şase musulmani aflaţi la rugăciune într-o moschee din Quebec, iar în ultimele luni mai multe moschei şi sinagogi au fost profanate în diferite locuri din Canada, aminteşte AFP.

Moţiunea adoptată joi de deputaţii liberali - partidul premierului Trudeau - şi din Noul Partid Democrat (NPD, de stânga) cere comisiei pentru patrimoniu a Camerei comunelor să elaboreze, până la jumătatea lui noiembrie, o serie de recomandări vizând combaterea rasismului. Aceste recomandări ar urma să permită "reducerea sau eliminarea rasismului şi a discriminării religioase sistemice, inclusiv a islamofobiei".

Moţiunea a fost prezentată de Iqra Khalid, deputată din Mississauga, o comunitate cu 700.000 de locuitori de la periferia metropolei Toronto cu o importantă populaţie provenită din rândurile imigraţiei. Deputaţii conservatori, de opoziţie, au respins în cea mai mare parte documentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.