Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Ana Birchall anunță demararea procedurii de achiziție publică pentru centura Bârladului

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministerul Transporturilor a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru lucrările la centura ocolitoare a municipiului Bârlad, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, deputatul Ana Birchall. 

Parlamentarul social-democrat a salutat demararea procedurii de licitaţie care oferă posibilitatea încheierii unui contract de proiectare şi execuţie pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad la sfârşitul acestui an. 

Potrivit lui Birchall, prin scoaterea la licitaţie a pachetului comun, proiectare şi execuţie, se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului.

Vară incendiară pentru Mihai Tudose! Veste bună pentru miniștrii săi: 'Nu suntem mașini'


"Ştiu foarte bine că bârlădenii au aşteptat prea mult pentru ca acest obiectiv de importanţă majoră să fie demarat. În pofida acţiunilor, a demersurilor legale personale şi a eforturilor autorităţilor judeţene, începerea lucrărilor la centura Bârladului a fost în mod constant amânată de către fostul Executiv. În calitate de parlamentar de Vaslui, m-am luptat pentru acest obiectiv şi am reuşit cuprinderea în buget a amendamentului care asigura finanţarea necesară începerii lucrărilor la centura Bârladului. Deşi toate condiţiile erau îndeplinite, anul trecut a fost unul pierdut din cauza tergiversărilor foştilor guvernanţi. Prin scoaterea la licitaţie a pachetului comun (proiectare şi execuţie) cred că se accelerează procesul de realizare a acestui obiectiv vital pentru bârlădeni, astfel încât la sfârşitul acestui an să se poată semna contractul cu firma câştigătoare", a precizat Ana Birchall, potrivit Agerpres.

Citește și: DOCUMENT: Cum arată Ordonanța prin care se schimbă pensiile speciale

Citește și: SURPRIZĂ Cine a fost ȚINTA DNA în DESCINDERILE de la Guvern / SURSE


Deputatul PSD acuză faptul că documentaţia care a stat la baza începerii procedurii de achiziţie publică pentru centura Bârladului a fost îngreunată foarte mult de neimplicarea fostului Guvern. 

"După amendamentul pe care l-am depus şi care a fost adoptat în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor în decembrie 2015, cu susţinerea colegelor şi colegilor parlamentari de Vaslui, amendament care asigură finanţarea demarării etapelor necesare pentru a ajunge la licitaţie şi execuţie, am încercat să menţin în atenţia autorităţilor această lucrare de importanţă maximă pentru bârlădeni. Din toate răspunsurile pe care le-am primit la întrebările şi interpelările adresate anul trecut Ministerului Transporturilor, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ministerului Finanţelor Publice şi Companiei Naţionale de Investiţii a rezultat că Executivul nu a reuşit să realizeze paşii legali necesari, astfel încât să se organizeze licitaţia şi toate celelalte etape premergătoare fără de care lucrările de execuţie nu puteau începe", a mai susţinut Ana Birchall, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.