Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Costel Alexe, ales la șefia PNL Iași

pnl.ro
pnl sigla

Deputatul Costel Alexe a fost ales, în urma sufragiului de sâmbătă, la conducerea Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi, informează agerpres.ro

Alexe a adunat 303 de voturi, spre deosebire de principalul său contracandidat, omul de afaceri Dorin Cristea, care a primit doar 44, de arheologul Vasile Cotiugă - 18 şi de fostul prefect Dragomir Tomaşeschi - 4. 

La alegerile care au început în cursul dimineţii au venit 407 dintre cei 460 de membri cu drept de vot. La eveniment au fost prezenţi Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL, şi Ludovic Orban, candidat la preşedinţia PNL.

PNL își alege un președinte TRASEIST, cu dosare la DNA și DIICOT


"Alegerile de astăzi reprezintă un nou început pentru Partidul Naţional Liberal la Iaşi. Vă mărturisesc că până acum aceste 80 la sută dintre sufragiile pe care mi le-au acordat (...) colegii mei mă onorează şi, evident, mă obligă în acelaşi timp. Am ferma convingere că după aceste alegeri toţi colegii mei liberali din judeţul Iaşi se vor pune la aceeaşi masă şi, evident, va trebui să avem mai multă determinare, să fim mai combativi, să facem opoziţie constructivă la ceea ce înseamnă PSD la Iaşi", le-a declarat jurnaliştilor Costel Alexe.

Klaus Iohannis, mesaj FERM pentru Guvernul Grindeanu de la Bruxelles: Nu cândva, acum


Acesta a precizat că îşi propune ca PNL să devină o alternativă puternică la PSD în timpul mandatului său.

"Eu vreau să transmit tuturor ieşenilor că aleşii noştri locali, fie că vorbim despre grupul consilierilor judeţeni sau cel al consilierilor locali, vor aborda cu foarte mare atenţie tot ce înseamnă problemele şi priorităţile pe care le au ieşenii. Îmi doresc foarte mult să înţeleagă că în acest mandat, eu, ca preşedinte al PNL Iaşi, îmi propun să construim o alternativă firească şi puternică la PSD. Îmi doresc foarte mult ca în 2020 judeţul Iaşi să aibă primar liberal în municipiul Iaşi şi preşedinte de Consiliu Judeţean", a mai declarat Costel Alexe. 

El a lansat şi un apel la unitate între taberele din filială, subliniind că orice membru de partid care va avea o opinie trebuie să o exprime în interiorul organizaţiei. 

"În ceea ce priveşte această falie la nivelul organizaţiei judeţene, ea este mai mult în spaţiul online, pentru că dacă ar fi să analizăm votul din Comitetul de Coordonare Judeţean care a fost exprimat astăzi statutar, observăm o filială destul de unită, 80% dintre ei au votat Costel Alexe. Nu doresc să pierdem niciun coleg liberal şi vreau să cred că de astăzi înainte orice coleg care va avea o părere, opinie sau idee o va exprima în interiorul organizaţiei şi cea mai bună decizie, trecută printr-un for statutar, va fi respectată de către toţi colegii mei", a spus Costel Alexe. 

Tot sâmbătă, Alexandru Muraru a primit 203 voturi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe probleme de strategie, surclasându-l astfel pe fostul viceprimar Marius Dangă, care a obţinut 145. Istoricul Liviu Brătescu a primit 325 de voturi pentru funcţia de vicepreşedinte la Departamentul Politici Publice, spre deosebire de contracandidatul său, Dragomir Tomaşeschi, cu 46.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.