Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Gigel Ştirbu propune o lege pentru Autostrada Oltenia sau un drum expres Craiova-Piteşti

pnl.ro
pnl sigla

Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va face o propunere legislativă pentru realizarea unei autostrăzi între Craiova şi Piteşti, respectiv "Autostrada Oltenia", despre care se vorbeşte de 10 ani însă nici în prezent proiectul nu a ajuns la etapa de începere a lucrărilor.

Parlamentarul susţine că proiectul de lege va putea fi amendat şi în loc de autostradă să fie realizat un drum expres, respectiv o cale rutieră rapidă care să facă legătura între Craiova şi Piteşti. Gigel Ştirbu a precizat că speră să obţină sprijinul tuturor parlamentarilor din zona Olteniei pentru adoptarea acestei iniţiative, prin care urmăreşte să preseze guvernul pentru a realiza investiţia promisă prima dată în 2007, de guvernul de atunci, care a şi realizat un prim studiu de fezabilitate pentru un drum expres.

Ştirbu a argumentat că în lipsa unei autostrăzi sau a unui drum expres între Craiova şi Piteşti, care să includă eventual şi centuri ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş, regiunea "rămâne fără posibilitatea unei dezvoltări predictibile şi eficiente". "De luni, sper că toţi cei 44 de parlamentari din Oltenia vor deveni iniţiatori ai acestui proiect legislativ. (...) Trebuie să punem presiune pe guvern, indiferent cine e la guvernare. În cele cinci guverne (...) care s-au succedat din 2007 până azi s-a discutat despre acest proiect, dar el nu s-a realizat (...), nu este nicio cupă de pământ excavat. (...) Am gândit să punem presiune legislativă pe guvern", a arătat Gigel Ştirbu.

El a adăugat că cinci dintre guvernele din ultimii 10 ani au vorbit fie de o autostradă, fie de un drum expres Craiova - Piteşti, însă cel mult au fost realizate studii de fezabilitate care în prezent nu mai sunt de actualitate. Iniţiativa legislativă prezentată de Gigel Ştirbu vizează aprobarea executării "obiectivului de investiţii Autostrada Craiova - Piteşti, denumită în continuare 'Autostrada Oltenia'". Investiţia se propune a se finanţa din fonduri guvernamentale, credite externe sau finanţare europeană, iar traseul autostrăzii va lega Craiova de Piteşti.

Coordonarea realizării obiectivului ar urma să revină Ministerului Transporturilor, iar obiectivul ar trebui realizat în patru ani de la intrarea în vigoare a legii, conform Agerpres. "Puţinii investitori care îşi desfăşoară activitatea în această zonă a ţării solicită realizarea acestei investiţii cu maximă urgenţă. Reprezentanţii celui mai important investitor din zonă, Ford, au avut de nenumărate ori intervenţii în favoarea realizării acestei investiţii, arătând faptul că discutăm despre o cale de comunicaţii vitală pentru această zonă şi pentru construcţia de autoturisme din România. (...) Un alt mare investitor din zonă, Pirelli, are o abordare asemănătoare referitoare la lipsa autostrăzii", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ prezentat de Gigel Ştirbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.