Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Pleşoianu, replică incendiară pentru Macovei: 'Vă aştept...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Plesoianu DNA

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îi răspunde eurodeputatei Monica Macovei, după ce aceasta l-a acuzat că a făcut România de râs la Bruxelles, pentru că i-a adresat Laurei Codruţa Kovesi întrebări în cadrul unui eveniment din Parlamentul European.

Pleşoianu comentează pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei şi îi transmite acesteia că o aşteaptă la audieri în Comisia SIPA.

"Distinsă doamnă, vă aștept chiar pe dvs. la Comisia SIPA. Sunt membru și acolo... Se întâmplă... Dați curs invitației? Dacă nu, ne vedem la Bruxelles...", scrie Pleşoianu.

Vezi şi: Academia SRI anunţă anchetă după autodenunţul lui Teodorovici

Deputatul PSD a fost marţi la Bruxelles, la un eveniment organizat de grupul ALDE din Parlamentul European, la care era invitată Laura Codruţa Kovesi. Pleşoianu a întrebat-o pe şefa DNA dacă a fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009. Kovesi refuzase anterior să se prezinte la audieri în Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009, iar CCR a stabilit că prin gestul ei şefa DNA a provocat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public - DNA.

O altă comisie de anchetă parlamentară vizează gestionarea arhivei SIPA după desfiinţarea serviciului de informaţii al Ministerului Justiţiei. Măsura desfiinţării a fost luată de Monica Macovei, în perioada în care a fost ministru, motiv pentru care se află pe lista persoanelor care vor fi audiate de comisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.