Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Remus Borza despre split TVA: O măsură care arată o disperare privind construcţia bugetară

remus borza

Split TVA este o măsură care arată o anumită "disperare" în ceea ce priveşte construcţia bugetară, consideră deputatul independent Remus Borza. El a arătat că înţelege îngrijorarea Executivului în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, dar, în acelaşi timp, măsura split TVA este una care arată o anumită "slăbiciune" şi chiar "disperare".

"E o realitate, avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa la colectarea TVA-ului. Şi orice preocupare a Guvernului este cât se poate de bine-venită din acest punct de vedere, în sensul de a creşte gradul de colectare a veniturilor bugetare, în special în zona TVA.. Doar că această măsură este în spiritul celorlalte care arată o anumită slăbiciune sau chiar disperare de cauză în ceea ce priveşte construcţia bugetară. (...) Noi lovim tocmai în acele vreo 300.000 de IMM-uri care generează vreo 2,5 milioane de locuri de muncă", a susţinut Borza, la dezbaterea "Ora Guvernului", la care a participat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, conform Agerpres.

Potrivit lui Borza, "marea problemă" este, de fapt, la ANAF - instituţie "anacronică, ineficientă şi superbirocratizată". "ANAF 'a reuşit' să aducă în visteria ţării doar 117 miliarde de lei, cu alte cuvinte în semestrul II ar trebui să creşteţi colectarea cu un 17%, ceea ce evident este imposibil", a adăugat Remus Borza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.