Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul UDMR Marko Attila, cel mai arestat om liber din istoria justiției române

DNA a cerut un nou aviz pentru arestarea deputatului UDMR Marko Attila pentru trei infracțiuni deosebit de grave în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP, dar au trecut 114 zile de la votul pentru arestarea acestuia și statul român nu a făcut nimic pentru a-l aduce înapoi în țară. Pe 3 decembrie 2014 am mai votat o dată pentru arestarea lui Marko Attila, dar acesta se ascunde liniștit la Budapesta, în timp ce statul român nu e în stare să-l aducă în țară. Ce se va întâmpla după votarea noului aviz de arestare? Ne va transmite iarăși Marko Attila că este ponegrit pentru că este maghiar și că nu are încredere în justiția din România?

Cazul Marko Attila reprezintă o formă de batjocură absolută la adresa justiției din România. MAE și Ministerul Justiției s-au declarat neputincioase în fața fugii acestuia și a protecției pe care i-o oferă Ungaria și au făcut publică această stare rușinoasă de lucruri în răspunsurile lor la interpelările pe care le-am depus la Parlament pe această temă (interpelarea și răspunsul MAE AICI, interpelarea și răspunsul Ministerului Justiției AICI). Sper ca măcar de această dată, votul pe care parlamentarii PRU îl vor acorda pentru arestarea lui Marko Attila să aibă și efecte. În curând, deputatul UDMR va deveni cel mai arestat om liber din istoria justiției române!

Povestea lui Marko e simplă: dacă ajunge în fața justiției, există șansa să aflăm toată încrengătura retrocedărilor ilegale pe filieră maghiară din Transilvania. Există deja un dosar la DNA Alba exact pe această temă, dar trenează. Cu informațiile prețioase pe care le știe deputatul fugar, acest dosar și altele asemenea ar putea ajunge la un final fericit. Sunt convins de aceea că Ungaria va trece peste orice considerente ca să-l protejeze pe deputatul UDMR. Să vedem dacă statul român este în stare să-l repatrieze pe Marko Attila și să facă dreptate în Transilvania!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.