Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Derapaj de la drepturile omului în Turcia: De ce a fost ARESTAT editorul unui site

turcia erdogan democratie

Un site de informaţii turc a relatat că unul dintre editorii săi a fost arestat joi pentru că a pus sub semnul întrebării 'legitimitatea' victoriei taberei 'DA' la referendumul privind extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Grindeanu și-a certat miniștrii în ședința de Guvern: Reproșuri dure pe un subiect fierbinte/ VIDEO

Ali Ergin Demirhan, editor la Sendika.org, site afiliat sindicatelor, a fost arestat în zori în timpul unei operaţiuni a poliţiei la sediul site-ul de informaţii la Istanbul. 

Demirhan este acuzat de "organizarea pe reţelele de socializare de proteste care urmăreau să arate că rezultatul referendumului ar fi ilegitim", precum şi de "incitare la ură" şi "insultă faţă de un reprezentant al statului", scrie Sendika. 

Poliţiştii au confiscat hard-disk-ul calculatorului lui Demirhan, precum şi telefonul său mobil, conform aceleiaşi surse.

Vezi și: Lovitură de ultimă oră a DNA: A trimis în judecată un procuror de la Înalta Curte

"Victoria 'DA' nu va fi legitimă, Sendika.org nu va tăcea", a transmis site-ul într-un mesaj postat după arestarea angajatului său. 

Miercuri, poliţia turcă a arestat 16 militanţi de stânga la Istanbul în urma unor manifestaţii de contestare a victoriei taberei 'DA' la referendumul organizat duminică, potrivit unui partid politic şi unui avocat. În total, au fost emise 38 de mandate de arestare. 

Manifestaţii zilnice care au mobilizat mii de persoane au avut loc în cartiere din Istanbul cunoscute pentru opoziţia lor faţă de preşedintele Erdogan, de la anunţarea victoriei acestuia la limită.

Vezi şi: Premierul se laudă cu performanțe ce umilesc Guvernul Cioloș: Mesaj pentru 'apostolii austerităţii'

Unii observatori internaţionali au pus sub semnul întrebării corectitudinea scrutinului, iar principalele două partide de opoziţie au cerut anularea sa. 

De asemenea, şase persoane au fost arestate în oraşul Izmir (vest), acuzate că l-au insultat public pe Erdogan în seara referendumului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.