Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi DIICOT la o rețea de eliberare de rețete ilegale. /UPDATE

diicot

UPDATE2: Cercetările se extind. Se fac perchezitii și la Spitalul Județean din Satu Mare, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare și la două cabinete medicale din același municipiu

UPDATE1: Potrivit surselor judiciare ar fi vorba de implicarea doi medici despre care se spune că sunt printre primii pe țară în topul rețetelor decontate. Se vorbește de o farmacie și două puncte de lucru. De menționat că soția unuia din medici e diretor medical la Casa de Asigurări de Sănătate. Deocamdată procurorii efectuează doar percheziții.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, având şi suportul de specialitate al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea, efectuează un număr de 18 percheziţii în mun. Satu Mare şi orașul Livada din jud. Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În funcţie de rezultatul cercetărilor se vor lua măsuri care vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Procurorii D.I.I.CO.T – Biroul Teritorial Satu Mare au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi a criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.